Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului laudă un oraș aflat sub procedură de infringement: 'Timişoara face progrese vizibile'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, care a făcut, joi, o vizită în judeţul Timiş, a afirmat că municipiul Timişoara, unul dintre cele cinci municipii din România care se află sub procedură de infringement a Comisiei Europene pentru depăşirile de dioxid de azot, face progrese, tendinţa de creştere fiind întreruptă după mulţi ani. Alexe afirmă că trebuie adoptat cât mai repede Planului Integrat de Calitate a Aerului care să cuprindă, printre altele, măsuri pentru fluidizarea traficului, încurajarea transportului în comun şi mărirea suprafeţei spaţiului verde, relatează News.ro.

”Timişoara este unul dintre cele cinci municipii din România care se află sub procedură de infringement a Comisiei Europene pentru depăşirile de dioxid de azot. Vestea bună este că Timişoara face progrese vizibile. Pentru prima dată după mulţi ani, tendinţa de creştere a concentraţiilor a fost întreruptă. Avem însă nevoie să continuăm în ritm accelerat şi am convenit cu domnul primar adoptarea cât mai rapidă a Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), un instrument esenţial pentru acest proces”, a scris, joi seară, pe Facebook, minstrul Costel Alexe, după o vizită pe care a făcut-o în judeţul Timiş şi la Timişoara.

Potrivit acestuia, măsurile prevăzute de PICA au în vedere fluidizarea traficului, încurajarea transportului în comun, mărirea suprafeţei spaţiului verde, utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, măsuri care vizează emisiile produse de autovehicule, îmbunătăţirea activităţii de salubrizare a oraşului, controlul conformării cu prevederile documentelor urbanistice, utilizarea energiilor neconvenţionale.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a avut, în 15 iulie, videoconferinţe cu primăriile municipiilor Timişoara şi Cluj-Napoca, două din cele cinci oraşe ale României aflate în prezent sub procedură de infringement pentru depăşirile constante la dioxidul de azot (NO2). În urma discuţiilor a declarat că, în Cluj, Planul Integrat de Calitate a Aerului e deja aprobat şi oraşul îşi propune ca până în 2026 transportul în comun să fie 100% electric, iar în Timişoara, anul 2020 întrerupe tendinţa de depăşire la dioxidul de azot, înregistrată în ultimii trei ani.

Oficialul consideră că prin măsurile pe care le iau, oraşele din România sunt capabile să închidă procedura de infringement.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.