Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus la Transporturi: 'Vom promova deschiderea operării serviciilor de IT&C din sectorul public către sectorul privat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Lucian Bode

Poşta Română, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, participaţiile statului la Telekom, CERT-RO şi Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI vor intra în configuraţia noului Minister al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi vom promova deschiderea operării serviciilor de IT&C din sectorul public către sectorul privat, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament, Lucian Bode, ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, potrivit Agerpres.

"În noua configuraţie a Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor vor intra în structură Poşta Română, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (Radiocom, n.r.), participaţiile statului la Telekom, CERT-RO şi Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI. Cu alte cuvinte, componenta de infrastructură din actualul MCSI. Vreau să precizez că nu separăm componenta de comunicaţii de componenta de societate informaţională. Noi, prin programul de guvernare, separăm componenta de infrastructură de componenta de digitalizare. Guvernul va promova deschiderea operării serviciilor de IT&C din sectorul public către sectorul privat. În acest sens, principalele elemente ale politicilor publice pe care Guvernul le are în vedere sunt: organizarea de Parteneriate Public - Private pentru serviciile de IT&C din sectorul public şi, conform economiei de piaţă, transferul de tehnologie şi know-how către şi dinspre firmele competente şi competitive, obţinându-se astfel economii substanţiale", a spus Bode.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

Acesta a adăugat că se urmăreşte lansarea licitaţiei pentru licenţele 5G, cu respectarea condiţiilor din Memorandumul pentru combatarea riscurilor de securitate cibernetică generate de către furnizorii 5G, semnat în acest an la Washington.

"În vederea eficientizării actului public în sectorul IT, precum şi în scopul dezvoltării societăţii informaţionale, Guvernul susţine câteva măsuri de reorganizare, printre care înfiinţarea Autorităţii pentru Digitalizarea României în subordinea Guvernului României şi a primului ministru cu rol de a realiza şi de a asigura implementarea strategiei şi a politicilor publice în domeniul digitalizării. România digitală, priorităţi pentru 2020: înfiinţarea şi operaţionalizarea Autorităţii pentru Digitalizarea României şi lansarea licitaţiei pentru licenţele 5G respectând condiţiile Memorandumului pentru combatarea riscurilor de securitate cibernetică generate de furnizorii 5G, semnat în 20 august 2019 la Washington. În final, Poşta Română, o companie cu capital majoritar de stat, o să ocupe un rol important în arhitectura noului minister şi ne propunem câteva măsuri şi câteva direcţii de acţiune", a precizat Lucian Bode.

Lucian Bode, ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, este audiat, miercuri, de către deputaţii din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, respectiv Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, precum şi de către senatorii din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, respectiv Comisia pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.