Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Nu vom îngrădi dreptul pacienţilor de a se trata în străinătate

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Până nu vor fi efectuate intervenţii în aceleaşi condiţii precum cele din străinătate, nu va fi îngrădit dreptul pacientului de a se trata în afara ţării, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în contextul precizărilor privind numărul mic de centre de radioterapie din România.

“În ceea ce priveşte radioterapia mai avem multe de făcut (n.r. - referitor la plecarea pacienţilor în străinătate). Sunt centre care urmează să se deschidă, sunt centre care urmează să fie finanţate. CNAS va asigura acest lucru. Din păcate, numărul centrelor de radioterapie este insuficient astăzi în România. Este adevărat că o intervenţie costă mai puţin în România decât în străinătate, dar până nu o să avem posibilitatea să o facem în aceleaşi condiţii ca şi în străinătate, cu siguranţă nu o să îngrădim dreptul pacientului de a merge în străinătate”, a spus, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe organizate la Palatul Parlamentului.

Sorina Pintea a mai precizat că sunt mai mulţi paşi care trebuie parcurși, între acestea se numără dotarea spitalelor şi pregătirea specialiştilor.

“Sunt 2.000 de pacienţi consultaţi de un medic oncolog pe an. (...) În ambulatoriu, într-un program normal de şapte ore, un medic poate să consulte 28 de pacienţi. Dacă o privim statistic, nu este mult, dacă o privim raportat la numărul cazurilor de cancer care sunt descoperite în fiecare lună, atunci poate părea puţin”, a mai precizat Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.