Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean al Apărării: 'Vom elibera toate teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea'

dw.com
harta-ucraina-donbas-zaporojie-herson

Armele americane vor ajuta Ucraina să recupereze teritoriul ocupat de ruși, inclusiv Crimeea și Donbasul, a declarat joi ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, într-un interviu la CNN.

„Vom elibera toate teritoriile noastre, toate, inclusiv Crimeea”, a spus el. „Crimeea este un obiectiv strategic pentru Ucraina, deoarece este teritoriu ucrainean”, a adăugat Reznikov.

„Dar ne vom mișca pas cu pas”, a indicat el. Ministrul apărării a spus că primul pas va fi stabilizarea situației pe teren pentru a preveni noi pierderi împotriva forțelor ruse. A doua etapă, a spus el, este împingerea forțelor ruse înapoi la pozițiile lor înainte de invazia din 24 februarie.

Abia în a treia etapă, a spus el pentru CNN, vor exista discuții cu partenerii Ucrainei despre „cum să eliberăm teritorii, inclusiv Crimeea”, a spus Reznikov. Oficialii ucraineni spun că nu vor folosi armele pentru a ataca Federația Rusă, cu toate acestea, Ucraina nu consideră Crimeea drept teritoriu rus.

Când a fost întrebat dacă încercarea de a recuceri Crimeea prin mijloace militare ar provoca și mai mult Rusia - care consideră Crimeea ca parte a Federației Ruse - Reznikov a spus că aceasta nu a fost luată în considerare.

„Nu contează. Pentru că ei [rușii] vor vedea asta la Herson, o vor vedea în Zaporizhzhia, o vor vedea și la Mariupol... dar acestea sunt pământuri ucrainene, iar Crimeea este și pământ ucrainean”, a spus el pentru CNN.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.