Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MIPE face demersuri pentru simplificarea accesării fondurilor europene de către instituţiile de sănătate

forbes.ro
fonduri europene

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) analizează posibilitatea ca instituţiile de sănătate să utilizeze pentru proiectele majore de screening medical o procedură simplificată de accesare a fondurilor europene, în următorul exerciţiu financiar.

Potrivit unui comunicat al MIPE, remis vineri AGERPRES, această opţiune a fost luată în calcul în timpul întâlnirii de lucru organizată joi de instituţie în vederea identificării de soluţii pentru simplificarea procesului de accesare a finanţărilor europene ce vor putea fi accesate de instituţiile medicale, scrie Agerpres.ro.

Cătălina Bădoiu, secretar de stat în MIPE şi coordonator al procesului de simplificare la nivelul ministerului, a explicat că a fost analizată posibilitatea utilizării sistemului de costuri simplificate pentru proiectele majore de screening, care vor fi finanţate din fondurile ce vor fi gestionate prin Programul Operaţional Sănătate 2021-2027.

"Ne dorim servicii medicale de calitate pentru toţi românii. Din acest motiv, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene face demersuri concrete pentru simplificarea procesului de accesare a fondurilor europene şi caută cele mai bune soluţii împreună cu partenerii din sistemul medical, instituţii de prestigiu din domeniu. Instituţiile medicale care implementează deja programe de screening au prezentat rezultatele obţinute până acum, iar ceea ce am văzut ne-a convins că trebuie să mergem mai departe şi să le susţinem eforturile de a aduce medicina din România în lumea digitalului şi interconectivităţii", a afirmat secretarul de stat din MIPE.

La întâlnirea de joi au mai participat directorul general al Direcţiei Generală de Programare şi Coordonare Sistem, Teodora Preoteasa, şi directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, Daniel Popa.

În perioada de programare 2021-2027, România are alocate fonduri europene în valoare de 31 miliarde de euro, iar alocarea propusă pentru Programul Operaţional Sănătate este de aproximativ 4 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.