Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană a ridicat problema sprijinirii Chișinăului în fața războiului hibrid al Rusiei, la Washington: 'Să vină alături de noi, în orice formulă'

Facebook
Mircea Geoana

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a participat joi, la Washington, la o dezbatere în format hibrid, intitulată „Parteneriatul Strategic România - SUA: Perspective, Ambiții, Orizont 2030”. În cadrul evenimentului, oficialul NATO a purtat discuții importante în vederea coordonării unui efort de sprijinire a Republicii Moldova, a administrației de la Chișinău, care se află sub o presiune, nu militară, ci a unui război hibrid total împotriva orientării pro-europene a țării, conform deschide.md.

„Există o șansă ca Republica Moldova să-și schimbe destinul și să vină alături de noi, în orice formulă, în Europa. UE a invitat-o să devină membră. Maia Sandu trebuie sprijinită. Rusia a declanșat împotriva Chișinăului un război hibrid total, nu militar, dar apasă pe toate butoanele de influență pe care le are pentru a opri acest drum al Republicii Moldova către Europa și către noi”, a precizat Mircea Geoană.

În opinia sa, „Ucraina trebuie să o aducem alături de noi, Georgia trebuie să fie alături de noi, Balcanii de Vest trebuie să vină cu toții alături de noi în Europa și în Occidentul democratic”.

„În condițiile în care se va întâmpla acest lucru, brusc România nu va mai fi la periferia Europei, ci va fi în centrul Europei. E păcat să nu profităm astăzi de chestia asta. Si, cum spunea cancelarul german, centrul de greutate al Europei se mută către est, pentru că Rusia s-a decuplat de Europa civilizată”, a punctat Mircea Geoană.

Dezbaterea a fost organizată de Asociația Proiectul Romania 2030 și New Economy Trust (NET), în parteneriat cu Romanians of DC și Federația Organizațiilor Româno-Americane (FORA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.