Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză
Ea afirmat că este nevoie de o interferenţă între zona de business şi partea de IT.
În privinţa procesului de informatizare, şeful ANAF a susţinut că instituţia a reuşit anul trecut să finalizeze patru proiecte importante: interconectarea aplicaţiei Phoenix cu Sistemul de administrare a creanţelor fiscale, a operaţionalizat sistemul e-Popriri, a simplificat fişa pe plătitor şi a implementat atât programarea online a contribuabililor, cât şi identificarea vizuală de la distanţă pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual.
Pentru anul acesta, ANAF are şapte proiecte semnificative în derulare, dintre care a menţionat SAF-T şi sistemul Trafic control, sistemul informatic de monitorizare a tranzacţiilor intracomunitare de bunuri. Ambele proiecte sunt realizate prin fonduri europene.
De asemenea, în acest an ANAF intenţionează să demareze alte 11 proiecte.
EY România a organizat online, miercuri şi joi, cea de a 15-a ediţie a Conferinţei Anuale de Fiscalitate.
Specialiştii EY prezintă perspectivele fiscale ale anului 2021, ce urmează la nivel local şi internaţional, după un an marcat de o mobilizarea fără precedent a tuturor statelor lumii în direcţia sprijinirii mediului de afaceri, în atragerea de noi investiţii şi în crearea de locuri de muncă.
Mirela Călugăreanu vede partea plină a paharului - Cum a ajutat pandemia ANAF-ul
