Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miron Cozma: „Au îmbrăcat minerii în soldați.”

cozma

Miron Cozma a declarat marți, 27 octombrie, că minerii au fost aduși la București de fosta Securitate și că unii dintre „mineri” erau de fapt soldați îmbrăcați cu haine de mină. El a făcut aceste declarații la intrarea în Parchetul General, unde este audiat în Dosarul Mineriada.

Conform liderului minerilor, evenimentele au fost instigate de „securiştii lui Nicolae Cămărăşescu". Printre cei implicați, Cozma a nominalizat pe fostul ministru-adjunct al Minelor Cornel Burlec-Plăieş , „colonelul Tache", „colonelul Florescu” (amîndoi sub coordonarea lui Gelu Voican Voiculescu), Petre Roman și Ion Iliescu.  Tot el susține că unii soldați ar fi fost îmbrăcați în mineri, „ca să vă prostească Ion Iliescu".

Cozma susține că nu a fost chemat de Ion Iliescu în Valea Jiului ci a fost mereu împotriva fostului președinte.

„N-auzi sau nu înţelegi, stimate domn, dacă eu am fost împotriva lui Iliescu, dacă eu şi acuma, dacă vii la mine la partid o să vezi că punctul 8 e inclusiv în adeziune."

Privind prezența sa la Romexpo, el susține ar fi fost adus cu forța de la Sala Polivalentă, împreună cu restul minerilor, ca să primească mulțumiri de la Ion Iliescu.

Cozma susține că are o înregistrare video din Piața Universității, existentă și în arhivele TVR, care l-ar disculpa.

Miron Cozma a fost pus sub acuzare joi, 22 octombrie, în dosarul „Minerada” de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. El este acuzat că, în calitate de preşedinte al biroului executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere „Valea Jiului”, împreună cu Constantin Ioan Ilinescu şi Torsan Ilie, a organizat şi coordonat deplasarea la Bucureşti a minerilor din Valea Jiului, în iunie 1990.

Sursa foto: Mediafax

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.