Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Clujului a rostit cuvântul în a treia zi de Crăciun la Sfânta Liturghie de la Catedrala din Baia Mare: Sf. Ştefan îi protejează pe tineri

basilica.ro
mitropolitul Clujului

„Sfântul Arhidiacon Ştefan îi poate foarte bine proteja pe tinerii din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, deoarece L-a văzut pe Dumnezeu. Fericiţi cei cu inima curată că aceia Îl vor vedea pe Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Andrei la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare în 27 decembrie 2021 cu ocazia sărbătoririi tinerilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, conform basilica.ro

Ziua Tinerilor din eparhia amintită a fost instituită în 27 decembrie 2014, după organizarea a două ediții ale Întâlnirii Tinerilor Ortodocși (ITO) din anii 2013 și 2014.

Mitropolitul Clujului a rostit cuvântul în a treia zi de Crăciun la Sfânta Liturghie de la Catedrala din Baia Mare care a fost oficiată și contextul altei aniversări și anume, împlinirea a 5 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Iustin.

Liturghia a fost oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului, de Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, și de Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul.

După slujbă, a urmat un moment festiv în care Episcopul Iustin a aprofundat alegerea Sfântului Arhidiacon și Mucenic Ștefan ca ocrotitor al tinerilor din eparhie.

„L-am dăruit pe cel mai preţios, prima nestemată a Bisericii lui Hristos, pe Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, care şi-a împodobit sfârşitul cu martiriu, cu cununa de martir, şi am început să le arătăm tinerilor din România cerurile deschise pe care le-a văzut Sfântul Arhidiacon Ştefan şi că cerul nu-i pustiu”.

„Pentru tinerii din România cerul nu-i pustiu. Din cer a venit Fiul lui Dumnezeu, pe Care Sfântul Arhidiacon Ştefan l-a văzut stând de-a dreapta Tatălui, şi din cer ne-a trimis Dumnezeu prima poveste de dragoste, colindul, pe Fiul Său ca să-L colindăm şi tinerii din România acest lucru îl fac”, a subliniat Preasfinția Sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.