Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Serafim a oficiat prima liturghie la Biserica 'Sfântul Ştefan cel Mare' din Viena

Mitropolia
serafim

Mitropolitul Serafim a oficiat duminică prima liturghie la Biserica „Sfântul Ştefan cel Mare” din Viena şi a binecuvântat clopotele lăcaşului de cult construit după modelul Mănăstirii Voroneţ.

„Să ne ajute Dumnezeu ca aceste clopote, să anunțe doar veşti bune, să ne transmită prin vibrația sunetelor lor chemarea la rugăciune, iar când vine primejdia, să o alunge prin puterea data lor de Dumnezeu prin sfinţire. Vor chema viii și vor plânge pe cei adormiți!”, a declarat părintele Emanuel Nuţu de la Biserica din Viena, potrivit basilica.ro.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost sfinţită în urmă cu trei ani, iar lucrările au fost demarate în 2018, urmând a se încheia în luna august a acestui an.

„Această Biserică va fi o oaza spirituală pentru toți cei care caută liniștea sufletească, de aceea, ea nu va fi îngrădită, ci deschisă tuturor. Și mă bucur ca deja mulți vecini și nu doar, se apropie, o privesc atent, când a fost posibil au și intrat însoțiți spre a o vedea în interior, exprimându-și admirația”, a precizat pr. Emanuel Nuţu.

Locaţia viitoarei biserici se află la punctul de întâlnire al străzilor Norbahnstraße și Taborstraße. Lângă biserică, prin implicarea părintelui Emanuel, a fost construit un bloc de locuinţe pentru românii din capitala Austriei.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

Cele 47 de familii de români au primit cheile la finalul anului trecut.

La parterul blocului vor funcționa o grădiniță creștină, un magazin bisericesc și unul de produse tradiționale românești, un birou al Agenției de Pelerinaje al Patriarhiei Române, precum și spații comune pentru socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.