DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mobilizare în SUA: 21 de șefi de agenții guvernamentale au format un grup care sprijină Ucraina cu informații esențiale

sua ucraina rusia

Oficiali americani de rang înalt se întâlnesc săptămânal pentru a evalua și a face schimb de informații cu privire la amenințările de mediu cu care se confruntă Ucraina din cauza invaziei Rusiei, notează publicația americană Axios.

Scopul grupului interinstituțional, format din 21 de agenții federale, este de a ajuta guvernul ucrainean să urmărească și să atenueze pericolele de mediu, dintre care unele ar putea dura ani de zile după încheierea luptelor.

Distrugerea infrastructurii civile, cum ar fi stațiile de tratare a apei, depozitele de combustibil și depozitele de deșeuri periculoase, creează amenințări complexe la adresa ecosistemelor de care oamenii depind pentru hrană, apă și alte utilizări.

Departamentul de Stat a înființat grupul de lucru în urmă cu aproximativ o lună, ca răspuns la o cerere de asistență din partea guvernului ucrainean, au declarat pentru Axios oficiali ai Departamentului de Stat.

Printre participanți se numără reprezentanți ai NASA, EPA, Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA), Serviciului Forestier al SUA, Corpului de ingineri al Armatei, Serviciului Geologic al SUA și Departamentului Apărării.

Serviciul forestier și partenerii săi din Ucraina, de exemplu, lucrează pentru a monitoriza incendiile de pădure și pentru a rula modele de risc de incendiu pentru zona de excludere de la Cernobîl, unde incendiile ar putea răspândi materiale radioactive.

Cunoscut sub numele de "Grupul de lucru interinstituțional privind daunele aduse mediului în Ucraina", grupul acoperă o gamă largă de probleme, de la poluarea rezultată în urma războiului până la modificările riscului de incendii de pădure, pe măsură ce luptele se desfășoară în interiorul și în jurul terenurilor împădurite. În plus, gestionarea deșeurilor și a resturilor legate de război face parte din atribuțiile sale, la fel ca și pierderea biodiversității.

Grupul este condus de o unitate din cadrul Departamentului de Stat cunoscută sub numele de Biroul pentru Oceane și Afaceri Internaționale de Mediu și Științifice. Alte birouri contribuie la acest efort, a declarat un oficial al Departamentului de Stat.

Ucraina a solicitat ajutor în documentarea daunelor aduse mediului, în parte pentru a încerca să tragă la răspundere Rusia după conflict, a declarat oficialul.

Ucraina dorește să aibă acces la date care pot dezvălui o imagine înainte și după a resurselor de mediu ale țării, inclusiv biodiversitatea și siturile protejate, precum și pagubele aduse siturilor care provoacă acum cantități semnificative de poluare, a declarat oficialul.

Activitatea pe care o desfășoară SUA include totul, de la monitorizarea prin satelit a poluării și a posibilelor incendii prin intermediul sateliților NASA și a programelor Serviciului Forestier, până la monitorizarea resurselor agricole și a întreruperilor lanțului de aprovizionare a apreciatei recolte de grâu din Ucraina.

NASA pregătește rapoarte privind randamentul grâului și urmărește progresul recoltei, precum și monitorizarea condițiilor globale ale culturilor.

Potrivit Larei Peterson, director adjunct pentru Rusia, Europa și Eurasia în cadrul Serviciului Forestier și participant la grupul interinstituțional, agenția sa lucrează, de asemenea, pentru a încerca să extindă programele de terapie în natură pentru cei traumatizați de conflict, atunci când este sigur să facă acest lucru.

Serviciul forestier derulează deja astfel de programe în SUA, a spus ea.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.