Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mobilizarea' lui Putin - Ucrainenii din zonele ocupate au primit mesaje prin care li se cere să se prezinte la 'comisariatul militar'

lrt.lt
mobilizare

Primăria din Mariupol, în estul Ucrainei, a declarat că locuitorii din orașul ocupat din Donețk au primit mesaje prin care li se cere să se prezinte la "comisariatul militar", anunță rador.ro.

Pe canalul său Telegram, consiliul municipal susţine că "ocupanții își justifică demersul prin faptul că Mariupol va deveni parte a Federației Ruse, în conformitate cu rezultatele pseudo-referendumului". Referendumurile din patru regiuni ocupate din Ucraina, care se încheie marţi, au fost criticate pe scară largă de guvernele occidentale ca fiind ilegitime și o "farsă".

CNN a relatat luni că oficialii ucraineni susțin că Rusia se folosește de așa-numitele referendumuri de secesiune din porțiunile ocupate din cele patru regiuni ucrainene ca pretext pentru a înrola ucraineni în armata rusă. De asemenea, oficialii ucraineni spun că deplasarea tinerilor în afara Ucrainei ocupate a devenit mult mai dificilă de când președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat o mobilizare parțială.

Astfel de călătorii în sudul Ucrainei au fost dificile, dar posibile, prin coridoarele umanitare. Consiliul municipal din Mariupol, care lucrează din teritoriul controlat de Ucraina, a declarat că "mobilizarea ascunsă are loc în oraș de mult timp. Locuitorii din Mariupol au primit mesaje text prin care li se oferea locuitorilor să lucreze în așa-numitul serviciu militar de stat. Ca urmare a referendumului fals, acest lucru se va face acum la vedere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.