Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Model pentru România: Austria dă 1.000 de euro pe lună artiştilor independenţi pe durata pandemiei

cantareata

Artiştii independenţi din Austria sunt eligibili pentru a beneficia de plăţi lunare în valoare de 1.000 de euro, alocate pentru a-i proteja şi a le asigura mijloacele de subzistenţă pe durata actualei crize generate de pandemia de COVID-19, a anunţat joi Guvernul de la Viena, răspunzând astfel presiunilor exercitate de reprezentanţii sectorului cultural austriac, informează DPA.

Guvernul Austriei a creat un fond de 90 de milioane de euro, destinat ajutorării unui număr de 15.000 de artişti independenţi în a doua jumătate a acestui an, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

"Suntem conştienţi de faptul că întreruperea vieţii culturale va dura mai mult decât o lună sau două", a declarat Werner Kogler, ministrul Culturii şi vicecancelar al Austriei, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce ministrul austriac de Finanţe, Gernot Blumel, a spus că a alocat suma de 25 de milioane de euro pentru a acoperi pierderile suferite de producţiile cinematografice, stopate în ultimele luni din cauza pandemiei de COVID-19.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Guvernul austriac plănuieşte, de asemenea, să ajute financiar şi instituţii culturale mai mari.

Coaliţia austriacă aflată la guvernare, formată din conservatori şi ecologişti, a conceput în ultimele zile mai multe proiecte pentru a stimula industria culturală din această ţară după perioada de izolare, în urma protestelor mai multor artişti care afirmă că au fost "uitaţi" de autorităţi, în timp ce alte sectoare ale economiei au primit deja permisiunea de a-şi relua activităţile.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele

Ulrike Lunacek, secretar de stat pentru afaceri culturale, a demisionat în urma acestor critici şi a fost înlocuită săptămâna trecută de Andrea Mayer, fost oficial cu rang înalt în Ministerul Culturii din Austria.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.