Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova: Plahotniuc iese la joc

Vlad Plahotniuc

Vladimir Plahotniuc a fost ales noul președinte al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul congresului al VIII-lea al partidului. După ce vreme de mulți ani a stat în spatele reflectoarelor, conducătorul de facto al PDM a decis  să-și ia în primire acest rol și în mod oficial.

Momentul ales de acesta este unul critic. Cu Igor Dodon președinte, Moldova se pregătește pentru alegerile parlamentare din 2018, hotărâtoare pentru direcția externă a țării. Acest lucru, în varianta optimistă în care PSRM nu reușește să-și ducă la îndeplinire planul de a declanșa alegeri parlamentare anticipate.

Citiți și: Cât de departe va merge Igor Dodon și cum poate fi oprit

Vlad Plahotniuc a vorbit în cadrul Congresului despre maniera în care s-a schimbat politica ultimilor ani și care sunt așteptările moldovenilor de la conducătorii lor:

„Lumea se schimbă, politica trece prin metamorfoze profunde. Oamenii au cu totul alte așteptări de la clasa politică. Perioada aventurierilor a trecut. Oamenii au început să-i schimbe pe politicieni, dacă aceștia nu au îndeplinit așteptările. Oamenii caută politicieni care să acționeze ferm, să ia decizii curajoase. Cetățenii au devenit nerăbdători și pragmatici. Ei așteaptă alți politicieni cu alte stiluri de guvernare. Ca să câștigăm trebuie să ne schimbăm în mod radical, doar așa vom câștiga alegerile parlamentare din 2018.”

Preluarea conducerii PDM de către Plahotniuc va face și mai complicată o eventuală alianță a tuturor forțelor politice cu orientări europene, Maia Sandu, principalul lider de opoziție, fiind unul dintre cei mai puternici contestatari ai lui Plahotniuc.

Nici noul președinte al PDM nu se lasă mai prejos și a lansat niște săgeți la adresa Maiei Sandu, , declarând că vor pierde cei care s-au obișnuit să manipuleze oamenii pe rețelele sociale.

„Vor pierde măscăricii politici, populiștii, cei care s-au obișnuit să manipuleze cu oamenii la proteste sau pe rețelele de socializare. (…) Rezultatele obținute în ultimele  alegeri arată că noi, PDM suntem cel mai puternic partid din Moldova,” a declarat Vlad Plahotniuc.

Incapacitatea de coagulare a tuturor forțelor pro-europene în vederea alegerilor parlamentare din 2018 va ușura misiunea PSRM și a lui Igor Dodon de a stopa parcursul european al Moldovei și de a-și pune în funcțiune propriile măsuri, printre care se numără interzicerea curentului unionist sau aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.