Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Monedele digitale ale băncilor centrale sunt inventate în iad de Satana'. Bitcoin este încă un activ speculativ și nu o alternativă valutară

cointelegraph.com
criptomoneda iad satana bitcoin

Rich Checkan, președintele Asset Strategies International (ASI), a descris monedele digitale ale băncii centrale (CBDC) ca un produs „creat în iad chiar de Satana”.

ASI a fost fondată în 1982 și se ocupă de active alternative, cum ar fi metale prețioase, valute străine și monede din aur din SUA de dinainte de 1933 și oferă o platformă de tranzacționare a metalelor prețioase.

Vorbind în timpul unui interviu acordat furnizorului de știri financiare de difuzare Kitco News din 27 iulie, Checkan a criticat monedele digitale ale guvernelor, CBDC - urile, din cauza amenințării pe care le reprezentau pentru confidențialitatea individuală, observând că oferă statului posibilitatea de a monitoriza fiecare tranzacție pe care o faceți și ”de a vă urmări întreaga viață”.

„Cred că monedele digitale ale băncii centrale au fost inventate în iad de Satana însuși”, a spus el și a afirmat că vor oferi guvernelor un control incredibil „asupra conturilor bancare ale tuturor”, care va „crea un gol de confidențialitate pentru fiecare cetățean”.

SUA se află în spatele curbei privind lansarea CBDC în comparație cu China, care a desfășurat deja studii pe scară largă ale yuanului digital în sistemul său financiar. Cu toate acestea, Rezerva Federală s-a încins la această idee în 2021 și este în prezent în curs de cercetare a riscurilor și beneficiilor asociate adoptării unui CBDC.

În timpul interviului, Checkan a fost întrebat dacă crede că Bitcoin reprezintă o amenințare pentru moneda fiduciară și CBDC. Președintele ASI a declarat că este prea devreme pentru a spune, deoarece crede că bitcoin s-a comportat ca un activ speculativ până acum, dar nu a fost testat suficient ca monedă pentru a deveni o amenințare pentru dolar, notează cointelegraph.com

„Nu este o amenințare, una dintre opțiunile pentru Bitcoin este să fie o formă de monedă, dar nu există adoptare și penetrare pe scară largă [...] așa că într-adevăr nu am testat acel model. Motiv pentru care cred că acționează parțial ca un activ speculativ. ”

„Cred că avem nevoie de o penetrare mai profundă și atunci vom vedea, dacă va deveni o amenințare, ce este capabil să facă guvernul pentru a deține poziția sa de putere”, a adăugat el.

Spre deosebire de alte figuri din sectorul metalelor prețioase, care sunt adesea pro-aur și anti-cripto , Checkan a afirmat că există un loc pentru ambele, întrucât el crede că îndeplinesc o „funcție diferită pentru portofoliul dvs.”.

Checken consideră aurul ca un depozit de valoare și susține alocarea a 10% din portofolii activului. El consideră Bitcoin ca un activ speculativ care ar putea deveni un depozit de valoare în viitor și sugerează o alocare de la 1% la 2% într-un portofoliu, cu retrageri regulate pentru profiturile băncilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.