Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monero, noua monedă care face senzație în lumea virtuală: A depășit celebra bitcoin

monero

Monero, criptomoneda care are deja doi ani de când se află pe piață, a înregistrat o creștere considerabilă în ultima lună, aceasta fiind din ce în ce mai preferată de cei care doresc să-și protejeze și mai mult activitatea ilegală în mediul virtual, arată Bloomberg.

Noua criptomonedă face astfel concurență serioasă Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, cu o valoare totală de 9,1 miliarde de dolari, ce permite de asemenea utilizatorilor să-și transfere fondurile în mod discret. Totuși, spre deosebire de Bitcoin, al cărei sistem e din ce în ce mai amenințat de intervenția autorităților și de investigatorii particulari care urmăresc tranzacțiile în rețea și dau de urma conturilor bancare folosite pentru a converti bunurile digitale în și din valute tradiționale precum dolarul și euro, Monero implementează un sistem ce presupune o combinație de tranzacții multiple pentru a îngreuna urmărirea originii fondurilor. De asemenea, acest sistem de monedă virtuală adoptă adresele tip ''procedeu secret cu două chei'', ce face mai dificilă sarcina unor terți de a descoperi la cine ajung banii.

Citește și: Dedesubturile numirii Madalinei Puscalau in functia de purtator de cuvant la Cotroceni! Fosta prezentatoare tv a ajuns la Klaus Iohannis prin…

În ultima lună, Monero și-a mărit de patru ori valoarea după ce a beneficiat de încrederea unor site-uri proeminente, pe care își desfășoară activitatea traficanți de droguri, mai arată sursa citată. Astfel, Monero a ajuns la 10 dolari duminică, după ce unul dintre cele mai populare site-uri de pe care pot fi achiziționate droguri a anunțat, săptămâna trecută, că va începe să accepte această criptomonedă de la 1 septembrie.

Valoarea totală a Monero din circulație a trecut, luni, de 100 de milioane de dolari, cu 25 de milioane de dolari mai mult decât totalul de la finele lunii trecute, potrivit coincap.io.

Citește și: Care sunt cele 3 variante de ministru de interne

Monero a fost lăudat, printre alții, de investitorul Roger Ver, cunoscut drept 'Bitcoin Jesus'. Acesta a declarat că investiția sa în Monero este ''substanțială'' și că este cea mai mare dintre toate cele făcute în monede virtuale de la apariția Bitcoin. ''Monero, la nivel de protocol, este foarte, foarte privat și are acest mare avantaj față de Bitcoin'', a spus Ver într-un interviu telefonic acordat Bloomberg. ''Trebuie să fii foarte, foarte atent cum folosești Bitcoin pentru a o face în mod privat'', a mai spus acesta citat de agerpres.ro.

Citește și: Chiar în orașul lui Klaus Iohannis, cu mulți oameni lângă el: Un taximetrist se masturbează în mașină / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.