Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova urmează să subvenţioneze vacanţele ruşilor pentru ca aceştia să rămână în ţară

kremlin

Moscova urmează să subvenţioneze vacanţele ruşilor pentru ca aceştia să rămână în ţară, în loc să plece în străinătate în 2020, a anunţat miercuri premierul Mihail Mişustin, relatează AFP, potrivit news.ro.

Această decizie a fost luată în vederea promovării turismului intern, în contextul în care frontierele ruse sunt închise din cauza pandemiei covid-19.

Mişustin şi-a îndemnat în mai concetăţenii, mari amatori de plaje străine vara, să-şi petreacă vacanţa în ţară, apreciind că este ”mai bine şi mai puţin periculos”.

”Guvernul a decis să aloce 15 miliarde de ruble (aproximativ 184 de milioane de euro) în vederea dezvoltării turismului intern”, a anunţat miercuri Mişustin, într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa deputaţilor din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

Această sumă urmează să fie folosită la rambursarea unei părţi a voiajelor ruşilor care îşi petrec vacanţa în 2020 în ţară, a anunţat el

Citește și: Starea de urgență revine în România! Primul județ în care se va întâmpla asta

”Suma rambursată va fi cuprinsă între 5.000 de ruble (61 euro) şi 15.000 de ruble (184 de euro), în funcţie de voiajul” cumpărat, a precizat Mişustin.

Asociaţia turoperatorilor ruşi a anunţat într-un comunicat că rambursarea se va efectua numai în cazul achiziţionării unui voiaj organizat de cel puţin cinci nopţi, plătit cu un card bancar Mir - concurentul rus la Visa şi Mastercard.

Aceste rambursări sunt avute în vedere începând din august, în cazul voiajelor al căror preţ este de cel puţin 25.000 de ruble (307 euro), potrivit aceleiaşi surse.

Zborurile interne au fost reluate în mare parte în Rusia, de la 1 iunie.

La începutul lui iunie, autorităţile ruse au anunţat o redeschidere parţială a frontierelor - din motive medicale -, însă o reluare a zborurilor internaţionale este discutată în continuare de autorităţile sanitare, aeriene şi Guvernul rus, fără să se concretizeze.

Rusia a înregistrat în mod oficial cel puţin 789.190 de contaminări cu noul coronavirus şi 12.745 de decese din cauza covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.