Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivare CSM: Procurorul Ciprian Man de la DNA Oradea punea în pericol imaginea anticorupției

ebihoreanu.ro
man-ciprian-dna-oradea

Secția pentru procurori a CSM arată că a avizat favorabil revocarea lui Ciprian Man de la DNA Oradea, după înregistrările apărute în spațiul public, pentru că menținerea acestuia în structura anticorupție ar putea aduce un prejudiciu de imagine și o percepție eronată a calității actului de justiție, potrivit Mediafax.

  • Context: Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, la finele lunii ianuarie, cererea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-i revoca din funcţia de procurori la DNA Oradea pe Ciprian Man şi Cristian Marius Ardelean, în urma înregistrării privind judecătorii. Aceștia își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unitate de la care provin.

„Secția a reținut existența unor disfuncționalități în ceea ce privește activitatea managerială exercitată de către domnul procuror Man Ciprian Florentin. (...) Exprimarea părerii în legătură cu activitatea profesională desfășurată de mai mulți judecători, chiar într-un cadru restrâns, privat, în condițiile în care aceasta a ajuns la cunoștința publică și a constituit subiectul unor ample dezbateri, a condus la afectarea aparenței de imparțialiatate a întregului colectiv al Serviciului teritorial Oradea din cadrul DNA”, se arată în motivarea Secției pentru procurori la decizia de revocare a lui Ciprian Man din DNA.

Totodată, procurorii CSM mai arată:

„Menținerea sa în cadrul structurii specializate poate genera, în aprecierea Secției, nu doar un prejudiciu de imagine a acesteia, ci și o percepție eronată în ceea ce privește calitatea actului de justiție”.

Cererea de revocare a acestuia din funcția de la DNA Oradea a fost transmisă Secției pentru procurori de la CSM de către șeful interimar al DNA, Călin Nistor, care a menționat, în solicitare, mai multe nereguli.

De asemenea, în cerere a fost menționată și înregistrarea apărută în spațiul public, în care procurori de la DNA Oradea, între care și Ciprian Man, discutau despre judecători, iar „interpretarea dată în mass media convorbirilor înregistrate fiind în sensul în care procurorii din cadrul serviciului teritorial Oradea au efectuat urmărirea penală în anumite dosare cu magistrați în scopul intimidării acestora”.

În apărarea sa, procurorul Ciprian Man a transmis că propunerea de revocare a sa din funcția de procuror la DNA este neîntemeiată.

„A arătat că niciodată nu a amenințat judecătorii de la Curtea de Apel Oradea ori de la alte instanțe și nu a avut intenția de a face afirmații cu caracter denigrator la adresa acestora. Domnul procuror a învederat că își asumă neglijența în exprimare, însă aspectele ce i se impută urmează a fi lămurite cu ocazia finalizării definitive a verificărilor penale și/sau disciplinare la adresa sa, aflate în prezent în fază incipientă”, subliniază sursa citată.

Citește și: Liviu Dragnea s-a supărat pe Tudorel Toader: 'Eu, pe acest subiect, nu mai discut cu el niciodată' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.