Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musée d’Orsay din Paris a acordat prima 'rezidență pentru un artist de Instagram'

Instagram
Instagram

Musée d’Orsay din Paris a anunțat că acordă prima ”rezidență pentru un artist de Instagram” urmând ca lucrările ilustratorului selectat să fie prezentate de pe contul instituției în fiecare zi de luni pe întreaga durată a anului, scrie Mediafax.

Muzeul a decis că ilustatorul Jean-Philippe Delhomme este cel mai potrivit artist pentru proiectul care își propune să ofere o imagine a modului în care figuri consacrate din istoria artei precum Monet, Renoir sau Van Gogh ar fi folosit media sociale din zilele noastre.

Lucrările lui Jean-Philippe Delhomme au apărut până acum în The New Yorker, Vogue și Vanity Fair. Artistul va prezenta lucrări din istoria artei în calitate de utilizator al platformei Instagramm pentru Musée d’Orsay.

Într-un text dat publicității, reprezentanții muzeului au arătat că scopul rezidenței este să pună în valoare artiștii ale căror lucrări se află în colecția instituției încercând să îi prezinte ca persoane de azi.

Citește și: Venituri de peste 42,5 miliarde de dolari generate de filmele lansate în cinematografe în 2019

"Scopul [rezidenței] este să aducem mai aproape acești artiști din a doua jumătate a secolului XIX implicându-i în interacțiuni cu care suntem obișnuiți în zilele noastre”, se arată în comunicat.

Prima ilustrație a fost publicată pe 6 ianuarie și prezintă un portret al romancierului și criticului de artă francez Joris-Karl Huysmans, despre care Delhomme sugerează că a fost pictat de un prieten al lui Huysmans, pictorul Jean-Louis Forain, în 1878. “Mulțumesc @JL.Forain pentru portretul pe care mi l-ai făcut”, scrie lângă poza care a primit aprecieri de la conturi precum @degas @JL.Forain și altele.

Huysmans este eroul unei noi expoziții propuse de muzeu.

Proiectul seamănă cu volumul ”Artists' Instagrams”, publicat de Delhomme în 2019, în care erau imaginate mai multe imagini în care artiști ca Paul Gauguin, Piet Mondrian sau Pablo Picasso ar comunica folosind internetul. Unul dintre acestea îl arată pe Mondrian vopsindu-și bucătăria IKEA, în altul, Picasso colaborează cu o marcă auto, iar Gauguin are o postare demnă de un influencer din zilele noastre atunci când își ilustrează călătoriile cu nuduri din Polinezia Franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.