Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musulmanii rohingya continuă să fugă din Myanmar în Bangladesh, în ciuda acordului privind revenirea refugiaţilor

operationworld.com
Myanmar

Musulmanii rohingya din Myanmar continuă să sosească în Bangladesh, în pofida acordului semnat săptămâna trecută între cele două ţări privind revenirea sutelor de mii de refugiaţi rohingya, au anunţat luni oficiali din Bangladesh, relatează AFP. Myanmar şi Bangladesh au anunţat joi semnarea unui acord privind revenirea celor aproximativ 700.000 de musulmani rohingya refugiaţi în Bangladesh din octombrie 2016. Acordul, semnat între ministrul de externe din Myanmar, Aung San Suu Kyi, şi omologul său din Bangladesh, survine după mai multe săptămâni de discuţii fără rezultate, conform Agerpres.

Acordul a fost primit cu scepticism în rândul organizaţiilor umanitare şi comunităţii rohingya. De la anunţul semnării acordului, cel puţin 3.000 de rohingya au sosit în Bangladesh, a informat ONU în ultimul său raport preliminar privind această criză umanitară, una din cele mai grave de la începutul secolului 21.

'Numărul sosirilor a scăzut, însă acestea nu s-au oprit', a confirmat pentru AFP locotenent-colonelul M. Ariful Islam din cadrul gărzilor de frontieră din Bangladesh. Potrivit acestuia, cel puţin 400 de refugiaţi au intrat în ţară de la semnarea acordului.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului urmează să organizeze o sesiune specială privind crimele, violurile şi alte abuzuri comise împotriva musulmanilor rohingya din Myanmar care au determinat peste 600.000 de membri ai acestei minorităţi să se refugieze în Bangladeshul vecin din luna august, a informat luni o sursă din cadrul ONU. 'Va avea loc o sesiune specială pe 5 decembrie', a afirmat o sursă ONU pentru Reuters. Purtătorul de cuvânt al Consiliului, Rolando Gomez, nu a confirmat data, însă a precizat că 'există demersuri pentru a se organiza o sesiune specială pentru a se discuta situaţia drepturilor omului din Myanmar'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.