Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare-surpriză la vârful DIICOT: Felix Bănilă readuce în Direcţie un procuror experimentat

Inquam Photos/ Octav Ganea
FELIX OLIVER BANILA

Felix Bănilă, noul procuror şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), face o nouă mutare de efect. După ce a desemnat-o în funcţia de consilier pe celebra procuroare Mariana Alexandru, Bănilă a solicitat şi obţinut delegarea în funcţia de procuror şef adjunct a Giorgianei Hosu.

La solicitarea şefului DIICOT, procuror general Augustin Lazăr a semnat ordinul de delegate a Giorgianei Hosu pentru şase luni. Informaţia a fost confirmată pentru STIRIPESURSE.RO de procurorul şef Felix Bănilă.

Procuror cu peste 20 de ani vechime, Giorgiana Hosu a asigurat interimatul la conducerea DIICOT după demisia Alinei Bica, în 2014. A fost procuror şef adjunct în perioada 2013-2016, după ce anterior a condus timp de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al Direcţiei,

Printre cele mai cunoscute dosare soluţionate în cariera sa sunt privatizarea CICO (în care a fost vizat fugarul om de afaceri româno-israelian Sorin Beraru), dosarele economice ale lui Omar Hayssam, Sorin Ovidiu Vîntu (dosarele PetromService), fraţii Awdi (condamnaţi pentru devalizarea Rodipet şi anchetaţi încă pentru infracţiuni economice şi finanţarea terorismului).

Hosu a intrat în magistratură în 1995 şi a ajuns, după doar trei ani, la Parchetul General, unde a soluţionat dosare până în 2004, când a intrat în DIICOT. A plecat din Direcţie în 2016, nefiind pe placul ministrul Raluca Prună, după ce soţul ei soţul ei a fost vizat într-un dosar DNA. Deşi nimeni nu a reclamat implicarea Georgianei Hosu în presupusele fapte penale săvârşite de soţul său, surse judiciare au informat la vremea respectivă că dosarul soţului ar fi fost motivul pentru care a pierdut cursa pentru sefia DIICOT în 2015, împotriva lui Daniel Horodniceanu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.