Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Cotroceni a lansat un concurs de design de obiect

AGERPRES
noaptea muzeelor muzeu

Muzeul Național Cotroceni a lansat miercuri un concurs de design de obiect pentru a găsi soluții de valorificare a identității și specificității acestei instituții muzeale.

"Scopul final este să ne apropiem și mai mult publicul vizitator. Scopul ar fi ca, la finalul vizitei muzeului, pe lângă amintirile și informațiile cu care publicul vizitator pleacă în minte, să plece și cu un suvenir sau cu un obiect reprezentativ pentru complexul acesta muzeal și să îmbogățim astfel oferta pe care magazinul nostru de prezentare o are, dar până la acest scop final ne-am gândit să lansăm o provocare, un apel către tinerii designeri, tinerii creatori, către oricine are o idee și crede că poate veni cu un concept care să fie atractiv", a declarat directorul general al Muzeului Național Cotroceni, Liviu Sebastian Jicman, miercuri, într-o conferință de presă.

El a precizat că juriul competiției este alcătuit din specialiști în design și reprezentanți ai Muzeului Cotroceni. Organizat în parteneriat cu The Institute, artiștii din industriile creative pot să propună, până pe 25 august, obiecte inspirate din patrimoniul cultural al Muzeului Cotroceni. "Obiectele create trebuie să fie dezvoltate pe baza unui element identitar al Muzeului Național Cotroceni, fie că au în centru zona artelor decorative sau artelor plastice, pleacă de la arhiva vizuală sau tratează influența istorică a unor personaje emblematice asociate muzeului (Șerban Cantacuzino, Alexandru Ioan Cuza și/sau membrii Familiei Regale)", arată reprezentanții muzeului, conform Agerpres.

Propunerile vor consta în proiecte de obiecte sau seturi de obiecte, autentice și originale, cu caracteristici specifice suvenirurilor: funcționale și practice, decorative și reprezentative pentru muzeu. "La concurs pot participa profesioniști, studenți și amatori de pe întreg teritoriul României, iar obiectele pot fi: ustensile și produse tableware, accesorii vestimentare, decorațiuni, produse de papetărie și design grafic, țesături, textile și alte produse, decorative și utilitare, care pot fi fabricate în serie", menționează Muzeul Cotroceni.

Juriul va acorda cinci premii în valoare de câte 10.000 de lei fiecare, sumă ce acoperă remunerația pentru ideea artistică și drepturile de autor, producția prototipului și a unei serii limitate de minim 40 de bucăți. După finalizarea concursului, obiectele vor fi comercializate în magazinul muzeului. Calendarul concursului "Cotroceni creativ" este următorul: 12 iulie — 25 august — înscriere, 25 august — 4 septembrie — jurizarea propunerilor, 5 septembrie — anunțarea câștigătorilor, 5 septembrie — 5 octombrie — producția seriilor de obiecte, octombrie — prezentarea propunerilor câștigătoare la evenimentul "Diploma".

Formularul de concurs se poate descărca de pe site-ul www.institute.ro. Participanții pot înscrie în competiție mai multe propuneri. Fiecare aplicație va cuprinde, pe lângă formularul de concurs, mai multe documente, printre care se numără: o descriere a proiectului, o reprezentare grafică, formularul de buget cu detaliere pe costuri de producție desfășurate. Cu prilejul conferinței de presă, directorul general al Muzeului Național Cotroceni, Liviu Sebastian Jicman, a menționat că regulamentul concursului este prezentat pe site-ul Muzeului Cotroceni și pe cel al The Institute, dar și pe pagina de Facebook a proiectului "Cotroceni creativ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.