Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul etnologic din Berlin a returnat Noii Zeelande două capete mumificate ale unor indigeni maori

https://www.visitberlin.de/
Insula Muzeelor berlin

Muzeul etnologic din Berlin a returnat Noii Zeelande două capete mumificate ale unor indigeni maori, marcând evenimentul printr-o ceremonie şi rugăciuni organizate luni în capitala Germaniei, informează DPA, potrivit Agerpres.

Demersul reprezintă un ''semnal de reconciliere pentru societăţile afectate de colonialism'', a declarat într-un comunicat Monika Gruetters, comisar federal pentru cultură şi media.

Capete tatuate de bărbaţi maori, cunoscute sub denumirea de Toi moko, au fost obiecte de colecţie în secolul al XIX-lea.

Cererea era atât de mare în Europa încât sclavi şi prizonieri de război erau tatuaţi, iar apoi ucişi astfel încât să le poată fi vândute capetele.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

Muzeul din Berlin, unul dintre cele mai mari de acest fel din lume, a primit drept sarcină încă din 2003 să returneze rămăşiţele maori Noii Zeelande.

''Învăţăm în mod constant lucruri noi din cercetările noastre asupra provenienţei, dar şi din schimburi de acest fel'', a spus Hermann Parzinger, directorul organismului cultural care conduce muzeul.

''Şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a continua pe acest drum în scopul reparării nedreptăţilor istorice'', a sbliniat Parzinger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.