Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Năpârlește mitul lui Cioloș, „tehnocratul-nou-în-politică”, și se văd stelele Securității

george mioc

Cum rămâne cu campania „Oameni noi în politică”, domnule Cioloș? Dacă ai fost șef al organizației de tineret a PUNR – un partid creat de Ion Iliescu și de securitatea sa pentru a culege voturile naționaliștilor din Ardeal – înseamnă că ești „nou” sau „vechi”?

Începe să fie tot mai clar ceea ce eu am susținut de mulți ani: domnul Dacian Cioloș este un fricos lipsit de responsabilitate, fără nici un proiect politic/ economic consistent și cu un trecut dubios, pe care caută să-l bage sub pres.

Ce mi se pare cel mai jalnic la domnul Cioloș este că, la 96 de ore de la publicarea într-o gazetă din Cluj a documentelor care arată că domnia-sa a fost șef al organizației de tineret a PUNR, nu se deranjează să lămurească situația. În interviul dat gazetei din Cluj – înainte de a ști că vor apare la suprafață documentele compromițătoare – domnul Cioloș a susținut că n-a fost niciodată membru PUNR. Documentele îl contrazic. În concluzie, fie documentele sunt false, fie domnul Cioloș a mințit cu seninătate. Dar tehnocratul de Bruxelles nu pare a fi interesat să lămurească situația.

În 2016, guvernul tehnocrat nu a făcut decât să ajute PSD să câștige alegerile. Pe de o parte, PSD și-a păstrat oamenii în ministere-cheie precum cel al Dezvoltării Regionale, de unde se alimentau baronii lui Dragnea. Pe de altă parte, miniștrii tehnocrați au făcut mult zgomot, au dat cu bidineaua peste niște sisteme prăbușite, iar în urma lor nu a rămas nimic. Nimic. Menținerea lui Raed Arafat la conducerea sistemului pentru situații de urgență, în pofida intervenției dezastruoase de la Colectiv și a rapoartelor critice făcute chiar de corpul de control al premierului Cioloș, este exemplară pentru lipsa de curaj a tehnocraților.

De peste un an, fostul premier anunță că va face un partid, dar nu reușește decât să încurce lumea. Partidul său apare în sondaje, deși nu există de jure, dar nu reușește decât să spargă și mai mult unitatea opoziției și să creeze confuzie. Mai rău, Mișcarea România Împreună apare în sondaje, însă domnul Cioloș ar vrea ca USR să îl roage să îl bage în Parlamentul European.E ridicol. De altfel, pare că și USR s-a săturat de această aroganță și i-a trântit ușa în nas.

Cine avea ochii larg deschiși, vedea de la început că mișcarea din jurul fostului premier e lipsită de orice consistență: nu doar că refuza să își asume vreo orientare politică, dar nu dorea să ofere nici un răspuns concret la vreo întrebare. Să nu mă înțelegeți greșit: eu îi respect pe oamenii onești care au crezut că fostul premier tehnocrat poate schimba țara și s-au grupat în jurul său. Dar acești oameni vor vedea, mai devreme sau mai târziu, că au fost înșelați.

Din păcate, nu-i prima oară în ultimii 10 de ani când electoratul anti-PSD se lasă ademenit de forme fără fond, de niște gogoși fără conținut.Oameni importanți, bine-trăitori pe banii de la buget, cu zero experiență în mediul privat, care anunțau că vor salva țara. Cum? Ei, asta urma să aflăm după ce-i votam. Dar alegătorii nu s-au lăsat convinși, iar șarlatanii care aveau leacuri pentru orice boală au dispărut. E vremea ca și miraculosul tehnocrat Dacian Cioloș să se alăture acestei trupe de panglicari ratați.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.