Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NASA oferă mai multe tururi virtuale în cele mai îndepărtate colţuri ale spaţiului cosmic

spatiu, cosmos

Platforma online a Agenţiei Spaţiale Americane (NASA) oferă mai multe tururi virtuale în cele mai îndepărtate colţuri ale spaţiului cosmic. Cei care accesează platforma pot experimenta din interiorul unei navete spaţiale peisaje cosmice cu planete şi stele de la distanţe greu de imaginat, potrivit Mediafax.

Experţii aerospaţiali oferă o mână de ajutor tuturor celor care sunt izolaţi acasă din cauza noului coronavirus.

NASA a lansat în 2018 simulatorul Go for Flight accesibil prin intermediul aplicaţiei Google Expeditions. Platforma oferă posibilitatea unei vizite la Centrul de cercetări ale zborului Armstrong, iar călătoria include un tur al camerei de control, al hangarului în care se află aeronavele şi al rampei de decolare unde sunt în toi pregătirile de zbor.

Primul pas al călătoriei îl faci în stratosferă, cu ajutorul imaginilor surprinse din aeronava Sofia. Este vorba despre un avion Boeing 747 modificat pentru a transporta un Telescop cu diametrul de peste 269 de cm până la o altitudine de 13 km.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public

Oferta NASA include o vizită în Telescopul Spaţial Hubble cu imagini din camera de operaţiuni a misiunii şi cu o prezentare a instrumentelor folosite de astronauţi pentru a repara observatorul spaţial.

Agenţia spaţială oferă un tur şi prin sistemul Trappist-1, unde se găsesc şapte exoplanete de mărimea pământului în jurul unei stele care este doar puţin mai mare decât Jupiter.

Izolarea este o ocazie ideală pentru a da o raită virtuală pe Staţia Spaţială Internaţională.

Toate tururile virtuale oferite de NASA care includ vizite pe suprafaţa planetelor sau a stelelor şi tururi ale bazelor de operaţiuni ale misiunilor spaţiale gestionate de agenţie pot fi accesate aici: https://www.nasa.gov/nasa-at-home-virtual-tours-and-augmented-reality.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.