Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

National Gallery din Londra extinde programul 'plătiți ce doriți'

wikipedia
national gallery londra

National Gallery îşi extinde programul prin care permite vizitatorilor expoziţiilor majore să plătească doar o liră sterlină pentru a intra la o a treia expoziţie care se va deschide în această toamnă, scrie The Guardian.

niţiativa „plătiţi ce doriţi” a galeriei, care a fost lansată ca răspuns la criza costului vieţii, se va aplica şi la expoziţia de lucrări ale lui Frans Hals, care se va deschide la 30 septembrie, conform news.ro

Vizitatorii care au văzut anul trecut expoziţiile galeriei de picturi ale lui Lucian Freud şi „After Impressionism: Inventing Modern Art”, care s-a închis în weekend, au avut opţiunea de a plăti minimum 1 liră sterlină în serile de vineri.

Potrivit datelor galeriei, mai mult de unul din cinci vizitatori care a plătit pentru ambele expoziţii a vizitat pentru prima dată o expoziţie cu taxă. Aproximativ unul din 20 de vizitatori care a folosit acest sistem vizita pentru prima dată National Gallery.

Aproape patru din zece vizitatori ai „After Impressionism” care au folosit acest program au pus decizia lor pe seama crizei costului vieţii. Douăzeci şi unu la sută dintre aceştia aveau vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani - o creştere de 11 puncte procentuale faţă de media generală a galeriei în anul financiar 2022-23.

Gabriele Finaldi, directorul Galeriei Naţionale, a declarat: „În timp ce colecţia noastră şi majoritatea expoziţiilor noastre temporare sunt gratuite, sistemul „pay what you wish” continuă să permită practic tuturor celor care doresc să vadă expoziţiile noastre cu plată să o facă”.

Frans Hals a fost un portretist olandez din secolul al XVII-lea, cunoscut mai ales pentru că i-a pictat pe cetăţenii din Haarlem, unde a lucrat cea mai mare parte a vieţii sale, şi pentru portretele sale de grup.

El a adus portretelor sale „o caracterizare incisivă şi un simţ al animaţiei de neegalat”, precizează National Gallery pe site-ul său.

„Hals a fost plasat pe locul al doilea după Rembrandt şi, în ultimii 100 de ani, după Vermeer în panteonul marilor pictori olandezi din Epoca de Aur". El se remarcă prin "paleta sa adesea colorată şi, mai presus de toate, prin pensulaţia sa îndrăzneaţă”, spune despre artist Metropolitan Museum of Art.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.