Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navă care transporta peste 538 de tone de deşeuri amestecate şi motoare de autoturisme, oprită la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Portuar

euronews.com
Mercer Street atac petrolier nava

Poliţiştii de frontieră de la Calafat şi comisari ai Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control făcut la o navă, peste 538 de tone de deşeuri metalice, din hârtie, tip PET, dar şi motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate, precum şi tapiţerie auto. Toate aceste bunuri nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară, transportul fiind oprit, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, luni, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Calafat Portuar au controlat, pe sensul de intrare în ţară, o navă sub pavilion România, comandantul echipajului fiind un cetăţean român în vârstă de 70 de ani.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

"În urma controlului efectuat de către colegii noştri împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, s-a constatat faptul că în componenţa navei existau două barje, încărcate cu deşeuri din diferite materiale: metale, hârtie, PET-uri, dar şi motoare de autoturisme care nu erau decontaminate, anvelope uzate, precum şi tapiţerie auto", arată sursa citată.

Deşeurile, în cantitate totală de 538.766 kilograme, erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie o societate din Turcia.

Autorităţile nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru aceste materiale, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea lor şi totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor şi a mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.