Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava-şcoală Mircea revine în Portul Constanţa după o lună de marş în Marea Mediterană

https://ziare.com/
bricul mircea

Nava-şcoală „Mircea” soseşte, la începutul săptămânii viitoare, în Portul Constanţa după o lună de marş în Marea Mediterană în care a parcurs peste 2.200 de mile marine, potrivit news.ro.

Forţele Navale Române au anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că nava-şcoală „Mircea” acostează luni, la ora 11:00, în portul militar Constanţa, după ce a desfăşurat un marş de instrucţie de 28 de zile, în Marea Mediterană.
La bordul velierului se află 64 de studenţi din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum şi zece studenţi străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Polonia, Turcia, Letonia, Italia şi Spania.
“Pentru cei 76 de studenţi români şi străini de la bord, experienţa marşului cu nava-şcoală Mircea a reprezentat oportunitatea de adaptare la condiţiile vieţii de pe mare şi aprofundarea importanţei lucrului în echipă. Cu ajutorul instructorilor militari, studenţii şi-au dezvoltat cunoştinţele şi deprinderile marinăreşti, prin desfăşurarea de activităţi complexe precum braţarea vergilor sau lucrul în arboradă, pentru întinderea şi strângerea velelor. De asemenea, studenţii militari au dublat serviciile de cart pe navă, au luat parte la exerciţii ample de vitalitate a navei şi au explorat instalaţiile şi echipamentele de la bord”, au transmis Forţele Navale.
Nava-şcoală „Mircea” a plecat din portul Constanţa pe data de 3 iulie, iar pe parcursul marşului a efectuat escale de reprezentare în porturile Pireu (Grecia), Taranto (Italia) şi Izmir (Turcia), parcurgând, în total, peste 2.200 de mile marine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.