Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIA din sondaje: Cifre stranii pentru Klaus Iohannis și Victor Ponta

sondaj

Sondajele de opinie i-au ingropat si i-au salvat, deopotriva, pe Victor Ponta si pe Klaus Iohannis. In ultima saptamana, cercetarile sociologice au aratat un Victor Ponta intre 55 si 38 la suta si un Klaus Iohannis intre 45 si 33 la suta.

In ceea ce priveste estimarile de la partide, Iohannis si Ponta stau foarte bine in propriile sondaje si cu mult mai jos in cercetarile adversarilor.

NICIUN SONDAJ nu arata ca Iohannis este in pericol sa nu intre in turul 2. Interesante sunt si cercetarile despre Macovei, Tariceanu si Udrea.

CSCI (9-13 octombrie)

La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, dumneavoastră cu cine aţi vota”, 37% dintre respondenţi îl preferă pe Victor Ponta şi numai 29% îl votează pe Iohannis. Cine vine pe locurile trei si patru.

INSCOP (2-8 octombrie)

La întrebarea „Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an?“, 57,2% din votanţii care au indicat un nume (cei care declară că vin în mod sigur la vot în turul I, fără non-răspunsuri) cred că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale. Pe pozitia secunda, urmeaza Klaus Iohannis, despre care 33,5% dintre votantii care indica un nume cred ca va câstiga alegerile prezidentiale. Tot sondajul.

SOCIOPOL

In primul tur Ponta ar obține 41%, în timp ce Iohannis pică sub 30% și este cotat la 28%. În turul II, dezastrul ar fi complet pentru Iohannis. Conform sondajului Ponta ar câștiga cu 55%, în timp ce Iohannis ar avea doar 45%. Datele complete.

IRES (15-16 octombrie)

36% dintre românii care ştiu cu cine vor vota la alegerile prezidenţiale şi-au schimbat opţiunea în ultima lună.  Mai mult, 12% dintre românii care știau la începutul campaniei cu cine votează și-au schimbat opțiunea de vot doar în ultima săptămână. Este greu de spus în favoarea sau în defavoarea cui, pentru că principalii candidați la prezidențiale, Victor Ponta și Klaus Iohannis, au avut probleme majore de la începutul campaniei. Ce s-a intamplat cu electoratul.

IRES

Victor Ponta și Klaus Iohannis au cele mai mari șanse să se înfrunte în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.Victor Ponta este cotat cu 43% din intențiile de vot, iar Klaus Iohannis – cu 30%, în condițiile în care 61% dintre respondenți au anunțat că vor merge sigur la urne. Sondajul complet.

CCSCC (21 – 24 octombrie 2014)

Monica Macovei e pe locul trei, in fata lui Tariceanu, Udrea, Melescanu. Ponta se duce sub 40% si e la sase  procente de Iohannis. Surprize in cel mai recent sondaj.

SONDAJELE INTERNE ALE PARTIDELOR

Alianta Crestin-Liberala (ACL) - În ultima săptămână de campanie, PDL a efectuat tradiționalul sondaj de calibrare. Conform datelor brute, diferența dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta ar fi de doar 4 procente. Cum sta Iohannis.

Alianta PSD-UNPR-PC - Informatii din PSD puse cap la cap duc catre o situatie alunecoasa in finala prezidentiala. O serie de lideri ai partidului sunt in fierbere. PSD se duce in 46-47%, spun pesedistii. De asemenea, un sondaj negru pentru Ponta a fost dezvaluit recent de Calin Popescu Tariceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.