Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neculai Onțanu (ADER): Cerem urgent interzicerea tăierii pădurilor, care asigură macrosistemul natural de protecție al românilor

ADER
Neculai Ontanu

Am ajuns într-o cumpănă a istoriei! O istorie marcată în ultimii ani, tot mai mult, de bombe ecologice, sociale și morale produse de modelul unei societăți orientată numai spre profit, pe creștere economică prin distrugerea ecosistemelor naturii, consumism și tabloidizarea aspectelor intime ale vieții, susține Neculai Onțanu, Președinte de onoare al Partidului ADER.

Altfel spus, am asistat și asistăm în fiecare zi la înstrăinarea omului post-modern de valorile Naturii, de valorile identitare, spirituale, morale, educaționale, culturale și, nu în cele din urmă, de valorile naționale. Toate aceste înstrăinări ne pun acum în fața unei alegeri decisive.

E limpede faptul că Statul, structurile și mecanismele sociale sunt acum depășite pentru că toate continuă să uzeze de aceleași arme, relații și prejudecăți pe care le-au folosit până acum pentru a slăbi Statul român, pentru a-i slăbi capacitățile lui de producție și de reacție la crize și războaie totale, asimetrice. Cei care au vrut recent să privatizeze cu orice preț sistemul sanitar și cei care au privatizat resursele și sistemele noastre de distribuție a apei, a energiei, a petrolului nu au nici interesul și nici capacitatea de a da re-startul necesar acestui model de societate care produce în fiecare clipă probleme și drame umane.

În istoria națională, trecută și prezentă, ultimul nostru refugiu au fost și continua să fie, Familia, Credința și Biserica. Astfel noi românii am reușțit să trecem prin grozăviile istoriei apărându-ne de dușmani prin solidaritate, spirit de sacrificiu și, mai ales, prin planul pe care l-am găsit întotdeauna în ”mintea românului cea de pe urmă”.

Această „minte de pe urmă” a noastră, a românilor, este cea care trebuie să ne trezească la realitatea de a fi, în primul rând, creștini. Să nu se înțeleagă că subestimăm rolul esențial al altor religii. Complementaritatea credinței în viitor este esențială. Suntem credincioși și suntem români!. Trebuie să începem să ne vedem fiecare excesele și păcatele pentru a putea vedea și mai clar lăcomia, egoismul, imoralitatea și proasta gestiune a celor care conduc vremelnic Statul român.

Trebuie să fim credincioși și să-i ajutăm pe cei care sunt acum în suferință sau se află la limita insuportabilă a existenței. Să fim voluntari, altruiști și să dăruim fiecare după posibilități. Cei care doresc să ni se alăture să ne contacteze direct pentru a stabili modul în care putem să ne organizăm mai bine și să putem realiza un plan eficient de voluntariat.

Un nou model de societate și un nou model pentru țara noastră trebuie să vină din această energie a solidarității, a încrederii în lucrarea creștină, a credinței fiecăruia dintre noi! Să dovedim prin noi înșine și prin credința noastră că Dumnezeu poate, tot prin noi, să dea un alt sens existențial capitalului, piețelor și, mai ales, contractului social. Altfel, mâna invizibilă a pieței și a structurilor sociale ne va ataca tot mai mult cu diverși viruși și cu diferite pandemii!

Se pare că de la Revoluția Franceză încoace, ideologiiile politice s-au conturat după geografia poziționării reprezentanților națiunilor în parlamentele lor. Nimic altceva nu a mai avut valoare și nu a mai contat. Nici Credința și nici Natura. Lipsa de credință și batjocorirea naturii au dat o palmă zdrobitoare societății actuale construită în exclusivitate pe profit.

Actuală arhitectura a partidelor politice începe să fie de domeniul trecutului. Partidele viitorului vor fi partide național-creștine cu o componentă fundamentală a protecției naturii.

Împreună putem fi buni creștini, buni credincioși și  prieteni ai Naturii. Tot mai mulți vorbesc despre stoparea actualei Pandemii de virus COVID-19. Aproape inexact. Aceasta și alți viruși vor fi însoțitorii și companionul noștri de acum încolo. Numai Credința, Natura și Înțelepciunea ne vor apăra.

Tocmai pentru că întrevedem schimbările ce vor veni, se impun cel puțin două măsuri urgente.

1. Reformarea economiei românești și mai ales a industriilor ținând cont de mediu, cultură, credință și distanțare socială a lucrătorilor și abandonarea producției pe modelul dezvoltat de Adam Smith, care-și va grăbi sfârșitul în noua paradigmă a dezvoltării.

2. Partidul ADER cere interzicerea urgentă a tăierii pădurilor care asigură macrosistemul natural de protecție al românilor. Cerem anularea actului normativ de modificare a Legii 51/2006, care dă posibilitaea de defrișare chiar în ariile protejate și în pădurile virgine. Această act normative este o adevărată crimă și nu ar trebui să mai mire pe nimeni cu ce ni se întâmplă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.