Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nefrectomii de înaltă complexitate realizate minim invaziv la Spitalul Clinic SANADOR

constantin gingu

Spitalului Clinic SANADOR oferă acces pacienților la intervenții de chirurgie urologică de înaltă complexitate, realizate de echipe medicale de renume, cu experiență vastă în chirurgia minim invazivă și cu rezultate de succes, punând în practică în permanență cele mai recente protocoale terapeutice internaționale.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR, este recunoscut pentru talentul său chirurgical inegalabil, demonstrat în cadrul unor intervenții urologice complexe, cum sunt și nefrectomiile.

Nefrectomia (excizia parțială sau totală a rinichiului), o intervenție chirurgicală urologică de înaltă complexitate, este frecvent indicată pentru tumorile renale maligne și poate fi realizată uni- sau bilateral, în funcție de tipul de afectare renală. La Spitalul Clinic SANADOR, nefrectomiile pot fi realizate robotic, laparoscopic sau prin chirurgie deschisă, în funcție de indicațiile operatorii.

Liviu, 65 de ani, este unul dintre pacienții cu tumori renale care a beneficiat de talentul chirurgical al conferențiarului Gîngu. Pacientul s-a prezentat la SANADOR cu o tumoră Grawitz – carcinom renal cu celule clare, cea mai frecventă tumoră renală malignă a adultului – pe rinichiul stâng și a fost supus unei nefrectomii parțiale stângi prin abord laparoscopic. La câteva luni după nefrectomie, a fost necesară și o intervenție conservatoare pe rinichiul drept, de această dată pentru a îndepărta un chist renal Bosniak IV, de asemenea malign.

Intervențiile de înaltă complexitate pentru excizia ambelor tumori au fost realizate de echipa medicală condusă de Conf. Dr. Constantin Gîngu. Pacientul este în prezent monitorizat periodic prin investigații CT, cu rezultate foarte bune.

Citește mai mult despre nefrectomiile de mare complexitate realizate la Spitalul Clinic SANADOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.