Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu denunţă intâlnirea premierului belgian cu cei care se opun colonizării

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat miercuri o întâlnire pe care premierul belgian Charles Michel a avut-o la Ierusalim cu reprezentanţi a două organizaţii neguvernamentale care se opun colonizării teritoriilor palestiniene, informează AFP, potrivit agerpres.

Un responsabil al Breaking the Silence, unul dintre cele două ONG-uri, a confirmat pentru AFP că un alt responsabil al acestei organizaţii, precum şi un lider al B'Tselem, un al ONG, au avut o întrevedere cu premierul belgian, la Ierusalim.

Citeşte şi: Avocaţii preşedintei sud-coreene RESPING interogarea

"I-am explicat ce facem şi în ce fel continuarea ocupării de teritorii palestiniene pune de asemenea în pericol Israelul", a adăugat acest responsabil al Breaking the Silence, sub acoperirea anonimatului.

Ca reacţie la această întâlnire, "premierul (Netanyahu) i-a ordonat Ministerului Afacerilor Externe să-şi exprime reprobarea pe lângă ambasada Belgiei în Israel", se spune într-un comunicat al biroului de presă al premierului israelian.

content-image

"În Israel, noi privim cu gravitate întrevederea premierului belgian cu lideri ai Breaking the Silence şi B'Tselem în timpul vizitei sale în Israel", adaugă comunicatul.

"Guvernul belgian trebuie să aleagă: fie să-şi schimbe atitudinea, fie să continue această linie antiisraeliană", mai subliniază biroul de presă al premierului Netanyahu.

Parlamentul israelian a aprobat în iulie o lege controversată ce obligă organizaţiile neguvernamentale care primesc cea mai mare parte din finanţări de la guverne străine să le declare.

Acest text, potrivit detractorilor săi, ţinteşte grupurile de stânga ce fac campanie pentru drepturile palestinienilor şi care se opun colonizării în Cisiordania şi Ierusalimul de Est ocupate.

Pe lângă organizaţia "Pace acum" sunt vizate B'Tselem, care apără drepturile omului în teritoriile palestiniene, Breaking the Silence, care strânge mărturii ale soldaţilor israelieni ce operează în aceste teritorii, sau Adalah, organizaţie care apără drepturile arabilor israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.