Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici alegătorii PSD-ALDE nu cred în `Statul paralel` (SONDAJ CURS)

AP
oameni stat paralel umbra

Sintagma ”Stat paralel” și toate teoriile care au însoțit-o par să nu îi impresioneze pe români. Doar 24% cred în existența acestui ”stat paralel”, 54% nu cred, în timp ce 22% nu știu sau nu răspund la întrebare. Din cei 24% care se declar convinși de existența acestui ”stat paralel”, doar 61% susțin că îi afectează în foarte mare și mare măsură în viața de zi cu zi ”statul paralel”.

SONDAJ CURS Situația intenției de vot în septembrie 2018. SURPRIZELE care apar pe regiuni istorice și diferențele urban/rural (INFOGRAFIC)

content-image

Deși teza „statului paralel” ocupă un loc important în discursul Partidului Social Democrat, se pare că nici măcar votanții proprii nu sunt convinși. Astfel, conform ultimului sondaj CURS, doar 36% dintre alegătorii PSD cred în existența „statului paralel”. 35% nu cred în existența acestuia iar 29% nu sunt hotărâți.

În cazul PNL, 61% nu cred și doar 23% cred. Alegătorii altor partide cred în proporție de 27% în existența „statului paralel” care nu au o opțiune de vot în proporție de doar 18%.

content-image

Conform casetei tehnice, studiul CURS a fost efectuat pe un eșantion de 1067 de persoane și are o abatere statistică tolerată de maxim 3% la un interval de încredere de 95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.