Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nick Cave şi The Bad Seeds, album de studio realizat în pandemie

MNE.com
nick cave

Muzicianul australian Nick Cave şi trupa The Bad Seeds au înregistrat, în pandemie, cel de-al 18 album de studio, intitulat „Carnage”, anunță news.ro.

Nick Cave a confirmat că a lucrat împreună cu vechiul său colaborator Warren Ellis, membru al grupului The Bad Seeds, pentru „Carnage”.

După ce a anulat turneul european deja reprogramat pentru 2021 din cauza răspândirii noului coronavirus, Cave le-a spus fanilor că simte că aceasta este ocazia de a face un nou album.

Recent, pe site-ul său, The Red Hand Files, muzicianul i-a răspuns unui fan confirmând că a lucrat în studio cu Ellis pentru a realiza albumul ce vine după „Ghosteen”, apărut în 2019.

Citește și: ANALIZĂ CNN: China jubilează în urma haosului din SUA: ‘O superputere a fost aparent depășită. Va încânta mulți dintre criticii Washingtonului’

Cave a spus că i-a lipsit viaţa de turneu şi să lucreze cu restul trupei.

„În multe feluri, izolarea a părut ciudat de familiară, ca şi când aş mai fi experimentat-o. Cred că asta nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere că am fost dependent de heroină mulţi ani, iar izolarea şi distanţarea socială erau numele jocului. Cunosc destul de bine mecanismele suferinţei - suferinţa colectivă funcţionează într-un mod tulburător de similar, cu incertitudine, confuzie şi pierderea controlului”, a scris el, citează NME.

Cave a continuat: „Am ajuns la concluzia că sunt, în esenţă, o chestie care merge în turneu. Există o dorinţă teribilă şi un sentiment de viaţă pe jumătate trăită. Îmi lipseşte emoţia de a păşi pe scenă, adrenalina unei reprezentaţii, când toate celelalte griji se dizolvă într-o relaţie cu publicul pur animalică”.

În final, muzicianul a precizat: „Aşa cum am promis, am mers în studio - cu Warren - pentru a face un disc. Se numeşte «Carnage»”.

Născut pe 22 septembrie 1957, în Australia, Nick Cave este solist, compozitor şi textier. A înfiinţat, în 1983, Nick Cave & The Bad Seeds, care abordează o varietate largă de stiluri muzicale, de la post-punk, blues, pop şi jazz la garage-rock. Muzicianul, care este şi scriitor, poet, scenarist şi, ocazional, actor, abordează în cântecele lui teme precum moartea, religia, iubirea şi violenţa.

A debutat discografic în 1979, în grupul The Boys Next Door, cu „Door, Door”. Împreună cu The Bad Seeds, a lansat până în prezent 17 albume de studio, care se adaugă celor trei împreună cu The Birthday Party, grup în care a activat începând din 1973 timp de un deceniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.