Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă a primit-o pe Roberta Metsola la Palat: Ce i-a transmis premierul președintei Parlamentului European

ciuca metsola ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, la întrevederea cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, că România va juca un rol important în abordarea echilibrată şi consensuală a temelor aflate pe agenda europeană. ”În această perioadă de criză, trebuie să rămânem uniţi şi să valorificăm împreună potenţialul şi resursele noastre”, a arătat el.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată în prima sa vizită oficială în România, cei doi discutând tematicile aflate pe agenda europeană, cu accent pe securitate energetică, gestionarea extinderii Schengen, utilizarea fondurilor europene, susţinerea economiei şi soluţiile de răspuns la criza energetică, situaţia generată de agresiunea rusă din Ucraina, anunţă Guvernul.

Preşedinta Parlamentului European a transmis un puternic mesaj de sprijinire a extinderii Schengen cu România, reiterând poziţia clară şi constantă a legislativului european în ceea ce priveşte aderare fără întârziere a statelor care îndeplinesc criteriile cerute de acquis-ul spaţiului liberei circulaţii.

Premierul Nicolae Ciucă i-a mulţumit Robertei Metsola pentru sprijinul constant acordat aderării României la Spaţiul Schengen, inclusiv prin declaraţii publice de solidaritate şi de recunoaştere a meritelor care legitimau o decizie favorabilă la Consiliul miniştrilor afacerilor interne din 8 decembrie.

El a salutat contribuţia consistentă şi rolul proeminent exercitat de preşedinta Metsola în consolidarea proiectului european, menţinerea unităţii de acţiune şi a solidarităţii în interiorul UE şi în relaţia cu statele partenere, mai ales în actualul context geostrategic extrem de complicat. În acest context, şeful Executivului a subliniat relaţia strânsă de parteneriat şi cooperarea deschisă a României cu Parlamentul European, prin structurile sale de lucru.

”Reconfirm angajamentul deplin al României pentru continuarea dialogului şi consultărilor pe marginea subiectelor de actualitate ale agendei europene. România va juca un rol important în abordarea echilibrată şi consensuală, care reflectă specificităţile fiecărui stat membru în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, a crizei energetice, dar şi a provocărilor pe care le avem pentru protejarea cetăţenilor şi economiilor noastre”, a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În ceea ce priveşte consolidarea securităţii energetice, premierul a menţionat importanţa Acordului semnat recent la Bucureşti între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi şi valoarea-adăugată adusă de acest proiect la eforturile susţinute ale Uniunii Europene pentru asigurarea rezilienţei energetice şi atingerea obiectivului tranziţiei ecologice.

”În această perioadă de criză, trebuie să rămânem uniţi şi să valorificăm împreună potenţialul şi resursele noastre. Sporirea capacităţilor de interconectivitate pentru aprovizionarea cu gaz şi electricitate are o importanţă strategică pentru Uniunea Europeană şi pentru sprijinirea partenerilor vulnerabili din Vecinătatea UE, Republica Moldova şi Ucraina”, a afirmat premierul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.