Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: Felicit specialiştii STS pentru modul în care au blocat multiple atacuri îndreptate asupra site-urilor instituțiilor românești

News.ro
Nicolae Ciucă

„V-ați adaptat, ați anticipat și ați răspuns adecvat provocărilor tehnologice și de securitate generate de transformarea accelerată a societății și ați devenit un reper”, spune premierul Nicolae Ciucă, la evenimentul care a marcat aniversarea a 30 de ani a STS.

„Participăm la un moment special al unei instituții care oferă servicii de comunicații și TI la nivelul statului român în deplină siguranță. Este o aniversare care ne amintește de drumul României pe linia creării și consolidării unui stat democratic, de evoluția telecomunicațiilor la nivel interinstituional și la formulele de cooperare public - privat. STS a oferit timp de 30 de ani cele mai noi și complexe sisteme de telecomunicații destinate statului, reușind să țină pasul cu fiecare etapă tehnologică”, spune Nicolae Ciucă.

El apreciază că parcursul STS a presupus adaptarea serviciilor la progresul tehnologic global, la permanentele reconfigurări și la integrarea obiectivelor strategice ale României ca stat mebru UE și NATO.

„Acum trei decenii, STS gestiona un număr redus de rețele de comunicații în trehnologiile analogice. Acum două decenii ați realizat în premieră pentru România o videoconferință securizată pe o infrastructură de transmitere a datelor administrată de stat. În urmă cu peste un deceniu ați înființat prima structură de securitate cibernetică instituțională. V-ați adaptat, ați anticipat și ați răspuns adecvat provocărilor tehnologice și de securitate generate de transformarea accelerată a societății și ați devenit un reper în materie de comunicații și tehnologia informațiilor pentru țara noastră. (...) Felicit specialiștii STS pentru modul în care au blocat multiple atacuri îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai impiortante instituții din România. (...) Ați demonstrat că în cazul unui atac cibernetic avem specialiști și avem expertiză, iar deciziile și măsurile luate în timp real sunt esențiale”, conchide Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.