Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Robu, ieșire EXPLOZIVĂ: critici dure pentru Ludovic Orban și conducerea PNL

www.renasterea.ro
Nicolae Robu

Nicolae Robu, primarul Timișoarei și președinte al PNL Timiș, a declarat, marți, cu privire la noul Cod administrativ, că “primarii PNL, vă garantez că toți își doreau această schimbare în bine a legislației”.

Citește și: Dan Voiculescu, reacție la revocarea Laurei Codruța Kovesi: Urmează și criminalul șef

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că noul Cod administrativ ar fi fost inițiat încă din anul 2010, astfel că PSD nu ar avea paternitatea asupra lui, precizând că schimbările sunt “în bine”.

“Toate aceste schimbări eu zic că sunt schimbări în bine. De altfel, nici nu poate spune PSD-ul că are paternitatea asupra lor. Codul administrativ a fost inițiat în anul 2010, într-un proiect cu Banca Mondială, este rezultatul muncii unor specialiști și acum a ajuns la rând la transformarea lui în lege. Nu era cazul, asta e părerea mea, respect orice părere contrară cu părerea mea, nu era cazul ca PNL să se opună așa stereotip, pentru că, din păcate, așa cum am declarat, nu numai acum de când este Ludovic Orban președinte, demult, PNL s-a comportat aproape exclusiv reactiv prin negarea a tot ce a venit de la PSD și nu s-a manifestat cu propria sa identitate și slavă Domnului, are o identitate foarte clară, ar fi avut cu ce să vină în permanență. Dar a alunecat așa, nu știu cum s-a întâmplat asta, înspre opoziție, în care tot comportamentul a fost unul pur reactiv, rezultat prin negarea a tot ce spune și face PSD-ul”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat de către jurnaliști ce părere are despre prevederea cu privire la faptul că deciziile privind patrimoniul unităților administrativ teritoriale vor putea fi luate cu jumătate plus unu din numărul consilierilor locali sau județeni, față de majoritatea de două treimi necesară în prezent, președintele PNL Timiș a precizat că “este o îmbunătățire”, însă nu ar trebui să se aplice pentru toate proiectele.

“Eu discut pe fond. Cred că este bine ca atunci când e vorba de înstrăinătatea patrimoniului sau de achiziționarea a noi elemente în patrimoniu, să fie două treimi, dar nu pentru orice proiect care vizează patrimoniul să ai nevoie de două treimi. Așa cred că ar fi în regulă”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a fost întrebat și ce părere are despre pensiile speciale, precizând că este de acord, doar că nu a fost un militant pentru ele.

“Eu nu am pledat pentru asta, dar salariul meu acum e unul rezonabil. Dar așa cum am spus în urmă cu câțiva ani, era o bătaie de joc ca primarul unui oraș ca Timișoara, cu atâtea responsabilități, primarul Clujului, Iașiului, Bucureștiului, etc, să fie răsplătiți cu atât de puțin, în condițiile atâtor restricții. Trebuiau găsite mecanisme de corecție. Eu, de exemplu, am propus să se crească salariile fără inhibiții la nivelul a ceea ce e normal să fie salariul unor primari. Dar salarii de-a dreptul batjocoritoare au avut primarii de comune și de orașe, acolo au fost salariile chiar batjocoritoare. Fiecare își are răspunderile lui și dificultățile specifice, evident că la nivelul unei comune sunt mult mai puține probleme, dar și fondurile sunt mult mai puține, și aparatul pe care-l are primarul la dispoziție este unul mult mai redus. Munca primarului de comună este o muncă grea, de răspundere și nu e normal să fie plătită atât de slab cum a fost. Nici acum eu cred că salariile nu sunt suficient de mult crescute pentru acești primari. Dacă s-ar fi crescut salariile, atât cât e normal să fie, atunci și contribuțiile la fondul de pensii ar fi fost mai mari și nu s-ar fi ajuns ca oameni care servesc comunitatea ani de zile, supuși la o mulțime de restricții, pe care un alt salariat nu le are, să obțină o pensie de mizerie. Despre asta e vorba. Am spus că sunt de acord (n.r. cu pensiile speciale), dar nu am fost un militant pentru ele. Eu nu sunt ipocrit. Nu sunt numite corect în primul rând, nu sunt pensii speciale, este o denumire populistă, o denumire de antipropagandă”, a mai precizat Nicolae Robu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.