Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Văcăroiu pregătește lovitura decisivă pentru 'Sistem' (presă)

vacaroiu

În ultimii ani, Curtea de Conturi condusă de fostul premier Nicolae Văcăroiu a fost unul dintre principalii furnizori de "materie primă" pentru procurori. Raportele instituţiei au stat la baza multor dosare finalizate prin condamnări, însă de la o vreme acesta au prejudiciile umflate, scrie national.ro. Asul din mâneca lui Văcăroiu, prin care fostul premier ar putea dinamita "Sistemul", îl reprezintă rapoartele asupra bugetelor serviciilor de informaţii şi ale unor structuri de parchet.

Vezi şi: Situație inedită în Parlament: Aleșii USR fug de SRI

Vezi şi: Tudorel Toader intervine în scandalul momentului: 'Nu e unica soluție, nu e soluția miraculoasă'

"Tocmai într-o perioadă în care credibilitatea 'muniţiei' furnizate de către Curtea de Conturi este serios zdruncinată de părerea anumitor specialişti privind tendinţa tot mai făţişă de 'umflare' a cifrelor, a apărut şi zvonul că Nicolae Văcăroiu tocmai ce se pregăteşte să dea drumul la 'nucleara' care să zguduie sistemul din temelii. Şi că raportul privind 'neregulile' financiare uriaşe depistate în cheltuirea bugetului Serviciului Român de Informaţii nu ar fi decât 'începutul sfârşitului'. Astfel că la rând ar urma şi alte 'bombe' aruncate dinspre Curtea de Conturi în tot felul de structuri din sistem, de la alte servicii secrete până la diverse Parchete şi chiar la DNA!", scrie national.ro.

"Desigur, s-ar putea că lui 'nea Nicu' să-i treacă între timp supărarea provocată atât de faptul că respectivele instituţii par să nu-i mai ia chiar atât de în serios informările, cât şi de faptul că nouă guvernare i-a tăiat bugetul şi atunci să nu mai apese 'butonul nuclear'. Sau, din contră, să încerce să iasă din nou la rampă cu aceste rapoarte incendiare. Care, însă, ar trebui să fie unele de-a dreptul 'ştiinţifice', pentru că, nu-i aşa, atunci când te umfli la sistem trebuie să te ţină nu doar şmecheria, cât mai ales probele din documentele justificative. Şi poate că astfel s-ar rezolva, totuşi, şi dilema dacă 'prejudiciile' înaintate de către rapoartele Curţii de Conturi sunt sau nu umflate…", mai notează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.