Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolăescu: PNL nu va participa la dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple pe tema justiţiei

nicolaescu

PNL nu va participa la dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple pe tema justiţiei, iniţiată de PSD, şi nici la votul final asupra proiectelor de lege, a anunţat, marţi, în plenul Camerei, liderul deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu. 

"Vreau să fac o informare plenului din partea grupului PNL. Astăzi, după opinia noastră, prin abuzarea procedurilor parlamentare, a fost programată dezbaterea moţiunii simple pe justiţie. Grupul nostru parlamentar consideră că nu poate participa la o asemenea dezbatere strict electorală, la o asemenea dezbatere care nu are niciun fel de legătură cu justiţia. PSD-ALDE doresc prin această dezbatere, de fapt, să aibă discursuri populiste de campanie, doresc să schimbe atenţia asupra modului în care liderii PSD şi ALDE, cu mari probleme de integritate, vor fi pe listele parlamentare şi, în consecinţă, luptă împotriva justiţiei. Nu putem fi de acord cu un asemenea demers demagogic, populist, nu putem fi de acord cu faptul că se încearcă ca o problemă a României să fie transferată în afara României, ceea ce este un gest cu totul şi cu totul inacceptabil", a susţinut Nicolăescu, potrivit agerpres.ro.

VIDEO - Virgil Ianțu și Andreea Marin fac senzație în Parlament


El a adăugat însă că nu consideră normale declaraţiile ministrului Justiţiei, Raluca Prună. 

"Aş dori să vă spun că nu este normal ceea ce a spus doamna ministru Prună. Dar declaraţiile nefericite ale doamnei Prună nu înseamnă să facem rău României, nu înseamnă să anunţăm că luptăm pentru justiţie când de fapt luptăm împotriva justiţiei. În consecinţă, grupul parlamentar PNL nu va participa nici la dezbaterea moţiunii, nici la votul final de astăzi", a subliniat Eugen Nicolăescu. 

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a afirmat că prin acest demers liberalii demonstrează că au început campania electorală greşit. 

"Dacă citeaţi Regulamentul, spune foarte clar că în momentul în care preşedintele Camerei primeşte o solicitare de moţiune simplă, în termen de şase zile stabileşte data dezbaterii moţiunii. Ieri am primit solicitarea şi în termen de 24 de ore, din punctul nostru de vedere, trebuia dezbătută. Dumneavoastră demonstraţi încă o dată că nu vă interesează problemele reale, demonstraţi încă o dată că justiţia nu e o prioritate pentru partidul dvs. Noi considerăm că într-adevăr problemele reale care au fost identificate în justiţie în ultima perioadă interesează românii. (...) Cu sau fără dumneavoastră, dezbaterea pe moţiunea simplă va avea loc începând cu ora 14,30", a precizat Iordache.

Vărul soției deputatului Ghiță, audiat la DNA


Liderul grupului UDMR, Mate Andras, a arătat că atunci când este primită o moţiune simplă există obligaţia de a fixa, conform Regulamentului, termenul pentru dezbatere şi vot. 

"Rolul Parlamentului e tocmai de a dezbate o moţiune simplă. (...) Ministrul este în acel scaun datorită votului dat de Parlament. (...) Eu vă rog respectuos, nu plecaţi astăzi din plen. Votaţi Legea conversiei, nu plecaţi că daţi în oamenii care aşteaptă această lege", le-a transmis Mate Andras liberalilor. 

Liderul grupului PSD Florin Pâslaru a declarat, la rândul său, că parlamentarii vin la serviciu pentru a vota legi şi moţiuni. 

"Atunci când Guvernul greşeşte, noi apelăm la acest instrument parlamentar şi amendăm Guvernul în totalitatea lui printr-o moţiune simplă sau un ministru printr-o moţiune simplă. Ceea ce a spus doamna ministru Prună a umplut cana prin greşelile pe care le face", a susţinut Pâslaru. 

"Dacă astăzi nu se vor vota anumite legi, nu se votează pentru că PSD ne obligă să avem o asemenea atitudine în sensul în care să nu fim părtaşi la denigrarea României, să nu fim părtaşi la lupta împotriva justiţiei", a declarat, în replică, Eugen Nicolăescu. 

Camera Deputaţilor are programate marţi, la ora 14,30, dezbaterea şi votul la moţiunea simplă pe tema justiţiei, intitulată "Şi minciuna poate ucide", iniţiată de PSD. 

După dezbaterea moţiunii, deputaţii au vot final pe mai multe proiecte de lege, printre care şi cel privind conversia creditelor în franci elveţieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.