Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Sarkozy, despre terorism: Imigraţia complică lucrurile

Vision for the G20: Nicolas Sarkozy, Klaus Schwab

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, în prezent liderul formatiunii de dreapta Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), a apreciat dupa marsul împotriva terorismului, desfasurat duminica la Paris, ca 'imigratia nu este legata de terorism, dar ea complica lucrurile', consemneaza agentia EFE.

'Nu as zice ca exista o legatura între imigratie si ceea ce am vazut. Ar fi absurd si excesiv, dar situatia se complica, întrucât, în mod natural, atunci când integrarea nu merge, ne confruntam cu problema gestionarii prezentei unui anumit numar de indivizi pe teritoriul nostru national', a spus Sarkozy într-o declaratie acordata postului RTL.
Presedintele principalului partid francez de opozitie a insistat ca dificultatile integrarii îi pot determina pe unii indivizi sa se asocieze unor grupuri închise, alaturi de care s-ar putea deda la acte de genul celor petrecute în Franta în ultimele zile.
În ce priveste modul în care actualul presedinte Francois Hollande a actionat dupa atacuri, Sarkozy a apreciat ca acesta 'a facut ce trebuia sa faca'. Totodata, fostul lider de la Elysee a cerut constituirea unei comisii care sa investigheze cauzele acestor atacuri si sa analizeze raspunsul dat de autoritati.
De asemenea, Sarkozy a anuntat ca în zilele urmatoare se va întâlni cu liderii religiosi din Franta, pentru a analiza rolul pe care l-ar putea juca diferitele confesiuni în abordarea problemei extremismului, 'inclusiv cu reprezentantii comunitatii musulmane, ce au partea lor de responsabilitate în unificare si calmarea tensiunilor'.
Cât despre marsul de duminica, ce a mobilizat 3,7 milioane de francezi care au iesit în strada pentru a spune 'nu' terorismului, Sarkozy a afirmat ca a vazut 'o tara care a facut dintr-o drama o oportunitate de a reactiona, de a-si arata curajul si unitatea, o buna lectie de viata'.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.