Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicu Ştefănuţă, europarlamentar USR PLUS: 'Nu putem permite ca într-un un sit Natura 2000 să aibă loc exploatări forestiere masive'

bihorstiri.ro
defrisare

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (USR PLUS) a subliniat, luni, că nu pot avea loc exploatări forestiere "masive" într-un sit Natura 2000, menţionând că lucrează la o definiţie a sistemului de arii strict protejate care să interzică industriei de exploatare a lemnului să activeze în aceste zone.

Precizările sunt făcute în contextul Zilei Europene a Parcurilor Naţionale şi după ce organizaţia nonguvernamentală Agent Green a protestat pe Valea Cerbului din Parcul Natural Bucegi pentru a atrage atenţia asupra exploatărilor forestiere "masive" din această arie protejată, potrivit agerpres.ro.

"În această dimineaţă, ONG-ul pentru protecţia mediului Agent Green şi susţinătorii acestuia au protestat chiar lângă camioanele ce se grăbeau să plece încărcate cu lemne de la Valea Cerbului, acolo unde se află Rezervaţia Naturală Abruptul Prahovean - cea mai mare întindere din Parcul Natural Bucegi. Nu putem permite ca într-un un Sit Natura 2000 (SiteCode: ROSCI0013) să aibă loc exploatări forestiere masive. Nu putem permite ca dintr-un sit Natura 2000 să plece aproximativ 5000 de metri cubi de masă lemnoasă. Să nu mai precizez faptul că astfel de exploatări sunt ilegale în timpul sezonului de vegetaţie, iar ele pot fi reluate doar din toamnă. Ce se întâmplă atunci de fapt la Valea Cerbului? Le sunt recunoscător pentru ceea ce fac şi îi susţin din Parlamentul European, unde lucrez la o definiţie mai strictă a sistemului de arii strict protejate care să interzică industriei de exploatare a lemnului şi acelora care practică activităţi extractive să activeze în aceste zone", a scris europarlamentarul, pe Facebook.

El a adăugat că, în calitate de raportor "din umbră" pentru Strategia UE pentru păduri, precum şi pentru stoparea şi inversarea defrişărilor, îşi doreşte delimitarea concretă a ariilor de păduri virgine.

"Acest masacru din Bucegi nu poate continua! Este o crimă împotriva naturii, împotriva oxigenului nostru! Cu atât mai mult azi, când sărbătorim Ziua Europeană a Parcurilor Naţionale", a precizat Nicu Ştefănuţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.