Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că i-a plagiat ideea culoarului unic tramvai + autobuz în București

b1
Gabriela Firea Nicusor Dan

Deputatul USR Nicușor Dan, posibil candidat la Primăria Capitalei la alegerile locale, a transmis marți că actualul edil general, Gabriela Firea (PSD), care va candida pentru un nou mandat, promovează o idee lansată de el, anume autobuzele să poată circula pe linia de tramvai dar că tocmai gardurile de protecție montate în București împiedică proiectul.

„Am prezentat de mai multe ori ideea ca autobuzele să poată circula pe linia de tramvai, așa cum circulă în mai multe locuri în lume. Sunt două avantaje mari: bandă unică pentru autobuze și stații comune, care permit transferul ușor între tramvai și autobuz. Între timp a aflat ideea și Gabriela Firea. Numai că, așa cum au observat @Metrou Ușor, @ProInfrastructura și sindicatele, exact gardurile de protecție pentru delimitarea culoarului unic împiedică circulația autobuzelor, nefiind loc pentru distanța de protecție dintre ele. Un alt impediment în acest moment este calitatea șinelor inelor, care pot în multe locuri să taie cauciucurile autobuzelor și troleibuzelor.

Ideea asigurării liniei unice a tramvaielor este bună. Delimitarea lor prin garduri are două neajunsuri: nu permite circulația autobuzelor și nu permite traversarea lor în situații de urgență de către salvare și pompieri. Soluția este ca banda unică, fie că e de autobuz, fie că e de tramvai, să fie bine delimitată vizual, iar accesul să fie sancționat sistematic. În fine, justificarea că trebuie schimbat Codul Rutier este falsă. Nu există normă în Codul Rutier care să împiedice folosirea liniei de tramvai de către autobuze și troleibuze”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul Gabriela Firea a spus în weekend că a depus în Parlament un amendament la Codul Rutier astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică și pentru autobuze, explicând că în acest mod traficul din București va fi mai fluent. „Ne dorim ca la 1 februarie, când reîncepe sesiunea parlamentară să fie adoptat în Parlament un nou regulament în Codul Rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică și pentru autobuze”, a declarat duminică Gabriela Firea, la comandamentul de trafic organizat cu prilejul începerii noului semestru școlar.

În momentul în care și autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai unde trama stradală permite, automat va exista o fluență mai mare în trafic, spune primarul Capitalei. „Va crea posibilitatea ca și în București să se poată circula civilizat”, mai punctează edilul.

Vezi si: SURSE De ce nu-l sacrifică PNL pe Ludovic Orban: planul spectaculos pregătit de liberali în Parlament .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.