Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicusor Dan, PNL si elitele

Dreapta spulbera PSD (care in mod normal beneficiaza de votul inertial) atunci cand are capacitatea de a concentra o majoritate categorica a publicului inteligent si dinamic (in sens sociologic). Asa s-a intamplat in 2014, cand Iohannis – pe fondul unor erori in valuri facute de Ponta – a adus in spatele sau aproape tot ce era mai viu, mai creativ si mai destept din societatea romaneasca.

La alegerile locale de duminica, in marile orase, dreapta clasica nu va mai avea aceasta sansa. Publicul tanar si educat e spart acum intre miscarile civice locale tinere (precum Uniunea Salvati Bucurestiul) si dreapta liberala. Dosarul penal al lui Ludovic Orban si episodul Marian Munteanu (ale carui derapaje din trecut au fost devoalate dupa nominalizare) au indepartat o parte a acestui electorat cheie de PNL. Nu a contat nici faptul ca liberalii au fost de fiecare data responsivi si dispusi sa asculte mesajul societatii civile. Nu a contat nici reforma interna demarata in partid (care, la drept vorbind, nu putea fi dusa pana la capat intr-un singur an – pentru ca vorbim despre un mecanism mare, cu tabieturi institutionale consolidate). Oricat de buna a fost campania lui Catalin Predoiu (care s-a dovedit un candidat foarte bun, dispus sa munceasca fara arogante ministeriale, gata sa invete si sa mearga la orice dezbatere fara sa strambe din nas) o parte a publicului dinamic si destept a facut deja pasul in tabara lui Nicusor Dan.

E suficienta o singura privire pe Facebook pentru a intelege ca azi, in acest moment, multi dintre oamenii cei mai inteligenti, mai influenti si mai originali sunt alaturi de Nicusor. PNL nu si-a putut pastra monopolul. Si e aproape imposibil sa lupti cu un PSD care joaca sigur si plat daca intelighentia si elita comunicarii nu sunt in aceeasi barca.

Daca nu vom gasi o cale pentru a concilia aceasta problema pana la alegerile parlamentare, domnul Liviu Dragnea va deveni cel mai puternic om din Romania.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.