Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicusor Dan: tragedia din Clubul Colectiv cauzata de deficientele sistemumui de control in construct

Nicusor Dan

Tragedia petrecuta in noaptea de vineri spre sambata este pretul platit pentru lipsa de responsabilitate a autoritatilor puse sa vegheze la siguranta cetatenilor. Incendiul izbucnit in clubul Colectiv (soldat cu 27 victime si circa 170 raniti) arata pe de o parte deficientele majore ale sistemului de control in constructii, pe de alta parte deficientele in sistemul de interventie in caz de urgenta.

In ceea ce priveste controlul in constructii, materialele de protectie fonica de la care a pornit incendiu trebuiau cenzurate fie la momentul autorizatiei de construire prin avizul PSI fie, daca nu erau cuprinse in autorizatia de construire, prin autorizatia de functionare.

In acest sens, presedintele fondator al uniunii Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, declara:

„Moartea a zeci de oameni confirma din pacate iresponsabilitatea sistemului de control in constructii. Fisurarea autostrazii Orastie - Sibiu recent construite, prabusirea tavanului mall-ului din Targu Mures, incendiul din complexul Confort City sunt alte manifestari ale aceluiasi fenomen. In cazul de fata responsabilitatea revine Primariei Sector 4, in timp ce pentru contextul general creat, responsabilitatea revine Ministerului Dezvoltarii.”

In ceea ce priveste sistemul de interventie in caz de urgenta, declaratiile martorilor arata inexistenta unor proceduri in baza carora interventia ar fi urmat sa se desfasoare.  Interventiile la accidentul din Apuseni si la accidentul din lacul Siutghiol  aratasera deja absenta unor proceduri clare de interventie. Declaratiile publice facute de autoritati privitoare la capacitatea spitalelor de a primi un numar de raniti sunt de asemenea inacceptabile.

USB este alaturi de familiile victimelor si isi exprima profundul regret ca tineri nevinovati au platit cu viata pentru nesocotirea legilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.