Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nimeni nu ar trebui să aibă mai mult de două mandate în administrație'. Apar primele reacții din PSD la ideea lui Ciolacu: 'E normal, dar nu şi constituțional'

http://www.jurnaluldebuzau.ro
Petre Emanoil Neagu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Petre Emanoil Neagu (PSD), a declarat că ar fi normal ca primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene aleşi să nu aibă mai mult de două mandate, aşa cum a afirmat premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, însă a adăugat că acest lucru nu este posibil din punct de vedere constituţional.

"Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care candidează din partea PSD să nu aibă mai mult de două mandate. Este suficient, fiindcă în acel moment câteodată puterea îmbată...Eu pot face acest lucru ca preşedinte de partid, pot lua o decizie împreună cu colegii mei ca să fie o regulă", a afirmat Ciolacu miercuri, la Digi Tv.

Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, aflat la cel de-al doilea mandat, a precizat că iniţiativa ar fi bună, dar nu este constituţională.

"Nu ştiu, este părerea dânsului. Nu pot eu să comentez declaraţiile prim-ministrului. Este de la caz, la caz, eu nu am nicio problemă ... Da, e normal să fie aşa, fiecare cum se crede din punct de vedere al sănătăţii, din punct de vedere al implementării, uzării şi aşa mai departe a anumitor lucruri, dar este o recomandare... Într-adevăr, e normal să fie aşa, dar constituţional nu se poate pentru că se îngrădeşte dreptul de a alege şi de a fi ales. Dar ca principiu, eu cred că e o idee bună. Noi chiar suntem o echipă la PSD, suntem un partid mare, un partid viu, să nu creadă cineva că e doar lapte şi miere. Important este ca fiecare să ne facem treaba acolo unde suntem ca în momentul în care tragem linie să putem să ne prezentăm în faţa cetăţenilor când se dă raportul adevărat o dată la 4 ani cu anumite rezultate care să ne îndreptăţească sau să nu ne îndreptăţească să mai continuăm sau să nu mai continuăm un drum. La un partid, cel puţin teoretic nu contează o părere sau două, se stă de vorbă şi în funcţie de ce hotărăşte majoritatea aşa se face. Este un principiu pe care PSD şi l-a însuşit: minoritatea se supune majorităţii şi majoritatea respectă minoritatea", a declarat preşedintele CJ Buzău.

La cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Buzău se află şi Constantin Toma, care a declarat la rândul său că este de acord cu o astfel de propunere, dar că va continua în funcţia în care a fost ales.


"Spun da, dar cred că buzoienii m-ar alege şi pentru al treilea mandat să termin ce am început. Cu siguranţă voi continua ca primar", a precizat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Premierul Ciolacu a prezentat iniţial această idee într-un interviu acordat luni postului tv Antena 3, unde fost întrebat ce poate să facă un partid pentru a exclude din viaţa publică oameni ca Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, care a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie că a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri.

"Din punctul meu de vedere, nicio persoană nu trebuie să stea într-o funcţie administrativă, locală sau centrală, mai mult de două mandate. (...) Încet-încet, poate e în firea omului, te îndepărtezi de realitate. Eu nu am văzut altceva la televizor şi din atitudinea domnului Buzatu decât faptul că nu mai era în lumea reală. (...) Au rămas foarte puţini. Ce pot să promit foarte clar e ceea ce am făcut şi la alegerile trecute. Nimeni care are o problemă penală nu va candida din partea PSD, nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe listele PSD. E prima măsură. Apoi voi încerca cu toţi cei care sunt de foarte mult timp în funcţii administrative să avem o discuţie să încercăm să se orienteze către alte provocări", a afirmat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.