Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proiecte care vin în ajutorul persoanelor cu dizabilități - Unul dintre aceste programe se referă la crearea de locuri de muncă

palatul victoria

Guvernul lansează noi proiecte care vin în ajutorul persoanelor cu dizabilități. Unul dintre aceste programe se referă la crearea de locuri de muncă.

"Trebuie să le arătăm şi o să le arătăm - şi pe parcurs o să vedem rezultatele - că ele sunt necesare şi utile societăţii, dar trebuie să arătăm şi societăţii că aceste persoane ne sunt utile. O să venim nu numai cu măsuri de angajare şi de amenajare a locului de muncă, ci şi cu măsuri de subvenţionare pentru angajatori, pentru cei care angajează persoanele cu dizabilităţi, tot prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Sunt măsuri care vin în continuarea şi implementarea programului de guvernare lansat de PSD în decembrie 2016. Recent a intrat în aplicare ordinul ministrului Muncii, cel care se referă la persoanele cu amputaţii, iar în perioada următoare lucrăm la prelungirea acestui ordin şi pentru copiii cu dizabilităţi, cu amputaţii.", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, angajatorii vor primi bani de la Guvern pentru a amenaja locurile de muncă destinate persoanelor cu dizabilități.

"Pentru amenajarea locului de muncă special pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi, subvenţionăm angajatorii cu 2.250 de lei pe lună pe o perioadă de 18 luni.", a declarat Rovana Plumb.

De asemenea, un alt program destinat persoanelor cu dizabilități prevede acordarea unor vouchere pentru a-şi putea cumpăra echipamente asistive.

"Valoarea proiectului este de 23,5 milioane de euro şi constă în faptul că minim 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere cu o valoare de până la 5.000 euro fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, proteze asistive pentru desen şi scriere, produse manipulatoare robotizate.”, a anunţat Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.