Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proteste de amploare în Israel împotriva reformei judiciare / Apelul ministrului apărării arată fisuri în coaliţia lui Benjamin Netanyahu

timesofisrael.com
proteste israel

Israelienii care se opun planurilor guvernului de a reforma sistemul de justiţie participă la mitinguri de amploare în întreaga ţară, pentru a douăsprezecea săptămână consecutiv, informează Rador.

În săptămâna următoare se preconizează că guvernul premierului Benjamin Netanyahu va întreprinde noi demersuri pentru adoptarea reformei judiciare, ceea ce a determinat sute de mii de israelieni să se alăture, din nou, demonstraţiilor, pentru a denunţa reformele drept o ameninţare periculoasă la adresa democraţiei Israelului.

Aproximativ o mie de persoane s-au adunat şi în faţa locuinţei ministrului apărării, Yoav Gallant, pe care l-au acuzat de laşitate, după ce acesta a părut că a renunţat la depunerea demisiei.

Ministrul apărării face apel la stoparea reformei în justiţie

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a afirmat sâmbătă, într-o declaraţie televizată, că guvernul trebuie să pună capăt modificărilor din justiţie, care provoacă clivaje ce pun în pericol securitatea ţării, transmite Reuters.

'Această divizare ce se adânceşte se infiltrează în instituţiile militare şi de apărare - acesta este un pericol clar, imediat şi real pentru securitatea Israelului', a afirmat Gallant într-o scurtă declaraţie.

Gallant exprimase anterior îngrijorări cu privire la un val de israelieni care au promis că nu se vor prezenta la convocările pentru militari rezervişti dacă reforma justiţiei va merge mai departe, ministrul avertizând că situaţia ar putea slăbi pregătirea de luptă şi coeziunea naţională.

Gallant a spus că sprijină reforme în sistemul de justiţie, însă acestea trebuie făcute cu un acord larg.

Declaraţia ministrului apărării arată fisuri în coaliţia lui Benjamin Netanyahu, ministrul poliţiei, Itamar Ben-Gvir, de extremă dreapta, cerându-i premierului, la scurt timp după aceea, să îl demită pe Gallant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.