Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi tensiuni între Ankara și Atena: Erdogan acuză Grecia de act ostil

albawaba.com|
Recep Erdogan, nervos

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Grecia că a vizat avioane turce cu sistemul său de apărare aeriană S-300, informează miercuri dpa., potrivit Agerpres.

Erdogan a acuzat Atena de un "act ostil" marţi seara, potrivit agenţiei de presă Anadolu. Făcând aceasta, Grecia a provocat NATO şi aliaţii săi, a spus preşedintele turc.

Atena a respins aceste acuzaţii.

Alături de alte agenţii de presă, Anadolu a relatat săptămâna trecută că avioane turce au fost "hărţuite" de sistemul de apărare al Greciei staţionat în Creta, citând Ministerul Apărării de la Ankara. Avioanele turce se aflau în spaţiul aerian internaţional, a precizat ministerul.

Luni, Ministerul Apărării al Greciei a ripostat, susţinând că sistemul său de apărare în chestiune nici nu a fost activat deocamdată, potrivit televiziunii de stat.

Relaţiile dintre cele două ţări se află în prezent la cel mai scăzut nivel din cauza unei serii întregi de conflicte, dintre care cel mai important este generat de acuzaţiile guvernului grec conform cărora Ankara încalcă în mod repetat spaţiul aerian al Greciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.