Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norica Nicolai despre desecretizarea SIPA: Trebuie să se facă lumină

Norica Nicolai

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, joi, că desecretizarea arhivei SIPA trebuie să înceapă cu raportul de anchetă din 2008, susţinând că acesta stabileşte "clar" cine se face vinovat de scurgerea de informaţii. 

"Este o situaţie care trenează de foarte multă vreme, nu acum au apărut aceste informatii, sunt încă din 2005 - 2006 luări de poziţie în presă ale unor persoane publice, mă refer la Corneliu Turianu, care a şi formulat o plângere penală, pentru că a constatat că îi lipseşte dosarul", a afirmat Norica Nicolai, la Palatul Parlamentului, informează agerpres.ro.

Andronic, dezvăluire BOMBĂ: Un ex-președinte și doi foști premieri, în arhiva SIPA


Ea a susţinut că trebuie să se facă lumină în cazul arhivei SIPA. 

"Eu cred că trebuie să se facă cumva lumină, nu ştiu dacă neapărat pentru ca cineva să răspundă, dar pentru că avem obligaţia să ştim adevărul şi lumina începe cu desecretizarea raportului de anchetă din 2008, nu a dosarelor, pentru că în acel raport se stabileşte clar cine se face vinovat de scurgerea de informatii, de sustragerea de cauze şi de acolo se poate porni pe un drum care poate duce la şantajarea unor magistraţi, având în vedere informaţiile existente în dosar", a spus Norica Nicolai.

Grindeanu, reacție DURĂ: 'Trebuie să terminăm odată cu aşa-zisele sperietori, himere'


Potrivit acesteia, desecretizarea trebuie să dea dreptul magistraţilor să afle ce s-a întâmplat. 

"Cred că desecretizarea acestei arhive trebuie să dea dreptul tuturor magistraţilor ale căror dosare se află în acele arhive să ia la cunoştinţă despre ceea ce s-a întâmplat", a adăugat Nicolai. 

Europarlamentarul a precizat că este de acord cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind distrugerea întregii arhive. 

"Nu are niciun rost şi nu foloseşte nimănui să aflăm ce obiceiuri avea domnul X sau doamna Y. Sunt elemente care erau utilizate frecvent în şantajul de tip comunist. Pentru mine, trist este că sunt utilizate frecvent şi în şantajul de tip democratic şi capitalist", a explicat Norica Nicolai. 

În opinia sa, judecătorii şi procurorii care sunt subiectul acestor arhive trebuie să se pronunţe şi să decidă ce vor face cu conţinutul acelor dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.