Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegianul Karsten Warholm a doborât recordul mondial la 400 m garduri

rtv.net
atletism obstacole

Norvegianul Karsten Warholm a doborât recordul mondial la 400 m garduri, după ce a reuşit să se impună cu timpul de 46 sec 70/100 în reuniunea de la Oslo, desfăşurată joi seara în cadrul circuitului atletic Diamond League, potrivit Agerpres.

Vechiul record în această probă - 46 sec 78/100 - avea o vechime de aproape 29 de ani şi aparţinea americanului Kevin Young, fiind stabilit cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Barcelona, din 1992.

Warholm a stabilit acest record la doar patru zile după după ce americanul Rai Benjamin a devenit al doilea performer din toate timpurile la 400 m garduri, fiind cronometrat în 46 sec 83/100 cu ocazia selecţiilor olimpice americane.

Citește și: IJ ar fi `lucrat pe SUB MÂNĂ` pentru ELIMINAREA procurorului din cazul COLECTIV...

 



Cei doi atleţi urmează să se înfrunte pe 9 iulie, la reuniunea de la Monaco, într-o confruntare explozivă care va prefaţa duelul lor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

Karsten Warholm (25 ani), dublu campion mondial en titre, s-a apropiat în mai multe rânduri de recordul mondial, mai întâi în 2019 (46 sec 92/100), iar apoi în 2020 (46 sec 87/100).

Recordul mondial la 400 m garduri feminin a fost îmbunătăţit la rândul său recent de americanca Sydney McLaughlin, cronometrată în 51 sec 90/100, duminică la Eugene (Oregon), în cursul selecţiilor olimpice americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.